Lažu da sam vodila ljubav sedam minuta

Agencije
Lažu da sam vodila ljubav sedam minuta

Čuvena istočnonjemačka klizačica Katarina Vit otkrila je gomilu detalja iz njenog dosijea koji je vodila tajna služba Njemačke Demokratske Republike (DDR), zloglasna "Štazi".

Osamdesetih godina muškarci su uzdisali za njenim izvajanim tijelom, bujnim poprsjem i prelijepim licem. Međutim, to je zanimalo i tajnu službu zloglasnu Štazi.

Vitova je za časopis "Mejl on sandej" otvorila dušu i ispričala svoja saznanja iz dosijea koji je imala prilike da čita poslije pada Berlinskog zida, odnosno DDR-a. Progovorila je da bi skinula optužbe da je bila saradnik službe Štazi! Doživjela je veliki šok kada je saznala koliko su rano počeli da je kontrolišu.

- Ima osam godina i jako je talentovana - prva je upisana rečenica, što znači da je kao dijete bila pod prismotrom. Ona navodi da su agenti u izvještajima pisali gomilu gluposti.

- U jednom izvještaju napisali su da sam vodila ljubav u hotelskoj sobi od 20 do 20.07 časova! Zapravo sam sjedjela i razgovarala sa prijateljem. U jednom momentu smo zaćutali nekoliko minuta, a to što su napisali je glupost - tvrdi klizačica.

Kaže da su se komunisti toliko miješali u njen privatan život da su smatrali da jedan njen momak za nju nije dobar, jer je bio roker. Tada su ga poslali u vojsku u najdalje mjesto u DDR.

- Tri dana mi je trebalo da dođem do njega da bismo bili zajedno za vikend. To nam je prekinulo vezu, a ja sam bila uništena - opisala je Katarina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana