Kreacije za moderne i sofisticirane žene

Glas Srpske
Kreacije za moderne i sofisticirane žene

Na Nedjelji mode, koja je održana u Londonu od 16. do 20. septembra, jedna od najzapaženijih revija bila je ona srpske dizajnerke Roksande Ilinčić.


Mediji u svijetu opčinjeni su Roksandom, čija se revija iščekivala sa velikim nestrpljenjem. Popularna kreatorka svoje modele opisuje kao moderne, ženstvene i pomalo nostalgične, za šta je, kaže "kriv" Beograd. Rođena Beograđanka živi i stvara u Londonu, a nagrađivane kolekcije oživjele su neke od najpoznatijih žena u svijetu i donijele joj svjetsku slavu.

- Mislim da smo svi mi u celom regionu istočne Evrope veliki romantičari. Pored toga što su moje kolekcije moderne, one su i ženstvene i pomalo nostalgične, a sve to nosim sa našeg podneblja, iz našeg lepog Beograda - ističe Roksanda.

Pojašnjava da je žena za koju stvara moderna, inteligentna, sofisticirana i uživa u sadašnjosti, a ne u prošlosti ili u budućnosti.

- Dobar dizajn ne znači i mnogo novca, ali ravnoteža između umetnosti i komercijalnog ne sme da se izgubi bez obzira na ekonomske teškoće - objašnjava Roksanda.

**********

Roksandine modele nose najpoznatije žene na svijetu. Prva dama SAD Mišel Obama nosila je njene kreacije dva puta ove godine, a modelima srpske dizajnerke nije odoljela ni Kejt Midlton, supruga britanskog princa. Britanski mediji nagađaju da bi ove kreacije mogla da obuče i britanska kraljica.

- To je, svakako, velika čast i satisfakcija. Međutim, ja sam osoba koja uvek stremi nečemu boljem i većem. To mi predstavlja podsticaj da sledeća kolekcija bude još bolja. Kraljica voli da se oblači u ekscentrične engleske boje i mislim da bi se moje kolekcije definitivno uklopile u njen stil oblačenja - kaže Roksanda.

**********

Roksanda naglašava da, iako u London nije otišla sigurna u uspjeh, on je ipak nije iznenadio, jer nije došao lako, iznenada i neočekivano.

- Iza njega stoji ogroman rad, i to ne samo moj, nego i ljudi koji su me okruživali i verovali u mene i koji me i danas okružuju - istakla je srpska kreatorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana