Kraljevsko vjenčanje u Vestminsterskoj opatiji

Glas Srpske
Kraljevsko vjenčanje u Vestminsterskoj opatiji

Vjenčanje princa Vilijama, unuka britanske kraljice Elizabete, i njegove vjerenice Kejt Midlton održaće se 29. aprila u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, saopštio je juče lični sekretar princa Vilijama Džejmi Lauter Pinkerton.

Predstavnici kraljevske kuće saopštili su da je par taj datum odabrao jer želi vjenčanje u proljeće, a i zato što je to dan svete Katarine od Sijene, čije ime nosi buduća nevjesta.

U Vestiminsterskoj opatiji vjenčala se i kraljica Elizabeta Druga, a tu je služeno i opijelo princezi Dajani, Vilijamovoj majci. U hiljadu godina staroj opatiji u centru Londona tradicionalno se održavaju krunisanja britanskih kraljeva i kraljica. Precizirano je da će kraljevska porodica i porodica Midlton platiti sve troškove vjenčanja, osim za obezbjeđenje.

Poslije objave datuma biskup engleske crkve Pit Brodbent izvinio se zbog svoje izjave da će brak princa Vilijama i njegove vjerenice Kejt Midlton trajati samo sedam godina i da su njih dvoje "površni".

- Nije me briga za kraljevsku porodicu jer je u njoj već previše propalih brakova i preljubnika - napisao je on na društvenoj mreži "Fejsbuk" uz obrazloženje da je po opredjeljenju republikanac.

- Već nas skupo koštaju, a kao i svakom površnom paru poznatih "žuta štampa" će im doći glave. Dajem im najviše sedam godina - dodao je prekjuče biskup.

Sve to se ubrzo pojavilo i na naslovnim stranama novina u Engleskoj uz žestoke kritike biskupa, poslije čega se on juče oglasio sa izvinjenjem.

- Prenio sam princu Čarlsu, princu Vilijamu i Kejt Midlton svoje najiskrenije izvinjenje za bol koji sam im nanio. Jasno mi je da su moji komentari bili jako uvredljivi. Nadam se da će par imati dug i srećan brak, za šta ću se i moliti - istakao je on.

Iako je vijest o vjenčanju princa Vilijama i Kejt Midlton dobro prihvaćena od strane većine Britanaca, ipak su se mogli čuti negativni komentari o količini novca koja će biti potrošena na vjenčanje u nezgodno doba kada se država još nije oporavila od krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana