Kraljevsko vjenčanje jahačice i ragbiste

Glas Srpske
Kraljevsko vjenčanje jahačice i ragbiste

Zara Filips, unuka britanske kraljice i vrlo uspješna jahačica, udaje se za dugogodišnjeg momka Majka Tindejla, englesku ragbi zvijezdu.

Iz Bakingemske palate su potvrdili da se 29-godišnja Zara, najstarija unuka britanske kraljice Elizabete, udaje za tri godine starijeg Majka Tindejla. Datum vjenčanja još nije određen, a kćerka princeze Ane i njenog prvog supruga Marka Filipsa već je ponosno pozirala sa vjereničkim prstenom. Objava nove kraljevske vjeridbe stigla je nakon što je princ Vilijam, stariji sin nasljednika trona princa Čarlsa, objavio da će se u aprilu 2011. vjenčati sa dugogodišnjom djevojkom Kejt Midlton.

Zara Filips je u ranoj mladosti bila "crna ovca" kraljevske porodice, ali sa godinama se smirila i krenula majčinim stopama ostvarivši vrlo uspješnu karijeru u preponskom jahanju. Prije četiri godine je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, te pomogla britanskom timu da uzme ekipno srebro na istom takmičenju, pa je na kraju te 2006. čak proglašena sportskom osobom godine u izboru Bi-Bi-Sija.

- Baš sam bila šokirana kada me Majk pitao hoću li se udati za njega, ali vrlo sam srećna - priznala je 29-godišnja Britanka, čiji je vjerenik takođe vrlo poznati i uspješni sportista.

Majk Tindejl upisao je više od 60 nastupa za englesku ragbi reprezentaciju, a 2003. godine sa Engleskom je pobijedio Australiju i osvojio Svjetski ragbi kup.

- Oduševljen sam što je Zara pristala da se uda za mene. Oboje smo vrlo uzbuđeni i jedva čekamo da napravimo ovaj novi korak u našem zajedničkom životu - izjavio je 32-godišnji engleski ragbista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana