Kraljevska svadba donijeće Londonu 107 miliona funti

Glas Srpske
Kraljevska svadba donijeće Londonu 107 miliona funti

Vjenčanje princa Vilijama i Kejt Midlton donijeće Londonu zaradu od oko 107 miliona funti, što je 120 miliona evra, procijenila je globalna firma za profesionalne usluge "Prajsvoterhaus Kupers".

Troškovi vjenčanja u petak nisu objavljeni, ali se u nezvaničnim procjenama najčešće navodila cifra od oko 20 miliona funti.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža će na medeni mjesec otputovati sredinom maja, a provešće ga na Sejšelima u Indijskom okeanu.

Vilijam i Kejt će boraviti u vili čije dnevno iznajmljivanje košta oko 4.000 evra, a nalazi se na jednom od najromantičnijih ostrva na svijetu.

Očekivalo se da će par otići na medeni mjesec odmah poslije vjenčanja, ali su njih dvoje taj put pomjerili.

Vilijam bi trebalo da se danas vrati pilotskim obavezama, pa, iako je za vjenčanje dobio sedam slobodnih dana, rečeno mu je da ne može odmah da koristi godišnji odmor.

Vilijam i Kejt će najprije odletjeti privatnim avionom, a onda će ih preuzeti helikopter koji će ih prevesti na tropsko ostrvo u Indijskom okeanu. Luksuzna vila od drveta ima, između ostalog, kupatilo na otvorenom, bazen i poslugu.

Princ Vilijam i Kejt Midlton, koji su u petak, nekoliko časova uoči vjenčanja u Londonu dobili titule vojvode i vojvotkinje od Kembridža, doputovaće na medeni mjesec sa ostrva Mae - najvećeg u arhipelagu, na kojem se nalazi prestonica Viktorija.

Princ Vilijam će se prethodno, vratiti svojim obavezama u britanskim Kraljevskim vazduhoplovnim snagama u kojima je angažovan kao pilot helikoptera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana