Kralj popa najunosnija mrtva slavna osoba

Glas Srpske
Kralj popa najunosnija mrtva slavna osoba

Iznenadna smrt pop zvijezde Majkla Džeksona rastužila je milione njegovih obožavaoca širom svijeta, ali ih je podstakla na kupovinu njegove muzike.

Postao je najunosnija mrtva slavna osoba, objavio je časopis "Forbs". Pokojni Džekson u proteklih 12 mjeseci zaradio je 275 miliona dolara više nego preostalih dvanaest mrtvih slavnih osoba na "Forbsovoj" listi zajedno. Prema predviđanjima još dugo će biti neprikosnoven u zaradi koju je ostvario poslije smrti. Sa njim se ne mogu porediti ni najveće žive zvijezde današnjice, pa su tako Ledi Gaga, Madona, Bijonse i Džej-Zi zajedno za dvanaest mjeseci zaradili "samo" 50 miliona dolara. Kralj popa umro je u junu 2009. godine u svom domu u Los Anđelesu, ostavivši iza sebe troje djece i dugove od 500 miliona dolara. Na drugom mjestu liste je Elvis Prisli sa zarađenih 60 miliona dolara, a treći je britanski pisac J.R.R. Tolken, autor trilogije Gospodar prstenova, koji je zaradio 50 miliona dolara. Četvrto mjesto pripalo je kreatoru Čarlija Brauna i Snupija Čarlsu Šulcu, a peti je bivši član Bitlsa Džon Lenon.

"Forbs" je saopštio da su na popisu slavne osobe koje su posmrtno zaradile najmanje pet miliona dolara u razdoblju od oktobra 2009. do oktobra 2010. godine. Na listi se nalazi 13 pokojnika, a među njima su Albert Ajnštajn, Džimi Hendriks i Aron Speling.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana