Kralj Čarls izbacio Harija i Megan iz njihove rezidencije u Britaniji: Ovo je kraj

GS
Kralj Čarls izbacio Harija i Megan iz njihove rezidencije u Britaniji: Ovo je kraj

Kralj Čarls odlučio je izbaciti Harija i Megan iz Frogmor Kotidža, kuće koja je bila njihov dom u Velikoj Britaniji, a umjesto njih u kraljevsku se rezidenciju useljava princ Endrju, britanski San.

Prema pisanju britanskog medija, Bekingemska palata izdala je obavijest o deložaciji vojvode i vojvotkinje od Saseksa nakon što su Harijevi memoari objavljeni u januaru ove godine.

Princ Endrju već se useljava u njihov bivši dom iako se tome isprva protivio. 

Bez obzira na njegovu odluku, Hari i Megan prisiljeni su napustiti rezidenciju te tako ostaju bez jedinog preostalog doma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Ovo sigurno označava kraj za Harijalj i Megan u Ujedinjenom Kraljevstvu. Endrju se opirao ideji da se preseli u Frogmor Kotidž nakon što mu je to ponuđeno prošlu sedmicu, ali Hari i Megan ne mogu zaustaviti deložaciju", izjavio je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Kraljevska rezidencija nalazi se na imanju Frogmor u Vindsoru koje je kraljica Elizabeta 2018. godine darovala Hariju i Megan za njihovo vjenčanje.

Kuća se nalazi u blizini Adelejd Kotidža, glavne rezidencije princa i princeze od Velsa, a sastoji se od pet spavaćih soba i prostranog vrta. 

Njezino renoviranje uoči useljenja para koštala je 2.4 miliona funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana