Kozbi tužio sedam žena zbog duševnog bola

Agencije
Kozbi tužio sedam žena zbog duševnog bola

Američki glumac Bil Kozbi, kojeg je pedesetak žena tužilo zbog seksualnog zlostavljanja, tužio je njih sedam za klevetu i namjeru da mu nanesu štetu.

Ovaj sedamdesetosmogodišnji komičar oduvijek je odbacivao te optužbe, a vijest o tužbama objavila je njegov advokat Monika Prisli u ponedjeljak.

Tužbu za klevetu uložio je na sudu u Springfildu u američkoj saveznoj državi Masačusets protiv Tamare Grin, Tereze Serdžinez, Linde Trejč, Luize Mortiz, Barabre Boumen, Džoen Taršis i Angele Lezli.

- Kozbi ih optužuje za klevetu i namjerno nanošenje duševnog bola - rekla je Prislijeva koja tvrdi da se glumac nije nikada drogirao te da nije seksualno napao tih sedam žena.

Ovog ponedjeljka još jedan univerzitet odlučio je da poništi počasnu diplomu koju je u maju prošle godine dodijelio Kozbiju, a ova ustanova nije jedina koja mu je poništila počasnu diplomu u posljednjih nekoliko mjeseci.

Kozbi je 2005. godine priznao da je jednoj ženi dao jak sedativ kako bi imao seksualni odnos s njom, a to se desilo 1976. godine.

Bivša direktorka košarkaškog kluba na univerzitetu "Templ" je 2005. tužila Kozbija, ali je tužba tada odbačena.

U julu ove godine magazin "Njujork" krasila je šokantna naslovna strana na kojoj su bile fotografije žena koje su optužile Kozbija za silovanje.

Magazin je objavio i opširan članak o optužbama, a Barbara Bouman i Linda Džoj Trejč samo su neke od žena koje su dale svoje izjave za ovaj magazin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana