Korejska muzička senzacija Blekpink objavila novi album

Tanjug
Foto: Billboard

LOS ANĐELES- Korejska muzička senzacija, ženska grupa Blekpink, objavila je svoj novi studijski album "Born Pink", objavila je grupa na svom Instagram profilu.

Grupa mladih djevojaka iz Južne Koreje, koju čine Dženi, Lisa, Džisu i Ros, a koja je svojom prvom pločom napravila veliki prodor na svjetsko tržište, odustala je od planiranog nastavka albuma "D Album" iz 2020. godine i objavila novi album "Born Pink", sa koga je kao prvi singl promovisana pjesma "Šat Daun".

"Kao što se vidi iz naslova, novi album oslikava hrabrost članica ove grupe koje su bile jedinstvene od početka", saopštila je njihova izdavačka kuća "Ju Dži entertejnment".

U okviru nove svjetske turneje pod istoimenim nazivom "Born Pink", Blekpink će do kraja ove godine svirati u rodnoj Južnoj Koreji, Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji.

Novi album obuhvata šest pjesama: "Pink Venom", "Sht Down", "Typa Girl", "Yeah Yeah Yeah", "Hard To Love" i "The Happiest Girl".

Blekpink su od svog pojavljivanja 2016. godine izazvale veliku pažnju u svijetu, a pojedini muzički kritičari sa Zapada su ih nazvali "najvećom "Kej pop" grupom na svijetu" i "najvećim ženskim bendom na svijetu".

Na Forbosovoj lisi najmoćnijih u Južnoj Koreji u posljednje tri godine zauzimale su prvo, treće i drugo mjesto.

Postale su 2019. godine grupa sa najviše pratilaca na Jutjubu u svijetu, a godinu dana kasnije najuticajnije ženske umjetnice u svijetu.

"Kej pop" predstavlja muzički žanr koji obuhvata mnoge stilove južno-korejske muzike, uključujući razne pravce dens muzike, elektropopa, hip hopa i savremenog ritma i bluza.

Prema američkom muzičkom časopisu Roling stoun, kej pop je "mješavina moderne zapadne muzike i visoko-energetskog japanskog popa, koja slušaoce zadobija zaraznim frazama, često na engleskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana