Konrad Marej proglašen krivim za smrt Majkla Džeksona

Glas Srpske
Konrad Marej proglašen krivim za smrt Majkla Džeksona

Doktor Konrad Marej, lični ljekar pokojnog pop pjevača Majkla Džeksona, proglašen je juče odlukom porote krivim za ubistvo iz nehata.

Marej (58), koji je trebalo da brine o Džeksonu tokom njegovih priprema za seriju povratničkih koncerata 2009. godine, osuđen je da je iz nehata ubio slavnog pjevača, tako što mu je dao prekomjernu dozu anestetika propofola, koje je Džekson, u kombinaciji sa drugim sedativima, uzimao zbog problema sa spavanjem. Ljekar, koji je tokom suđenja, koje je trajalo sedam sedmica, tvrdio da je nevin, priznao je da je Džeksonu dao dozu propofola kako bi mu pomogao da zaspi, a njegovi advokati su tokom suđenja naglasili da je pjevač sam odgovoran za svoju smrt, jer je bez znanja Mareja uzeo dodatnu dozu lijeka zajedno sa drugim sedativima, što je bilo fatalno. 

Tužioci su okrivili Mareja za nemar prilikom liječenja Džeksona, jer je u njegovoj kući držao opasan lijek, nije pratio njegovo stanje, odgađao da pozove hitnu pomoć i nije rekao ljekarima da je pjevaču dao propofol.

Marejeva odbrana je pokojnog muzičara nazvala zavisnikom koji je sam sebi presudio. Cijela porodica kralja popa, njegovi roditelji, braća i sestre su došli u Los Anđeles da prisustvuju čitanju presude. Džekson je preminuo 25. juna 2009. godine od prekomjerne doze anestetika propofola, u kombinaciji sa drugim sedativima, koje je uzimao zbog problema sa spavanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana