Koliko novca ima princ Hari?

Agencije
Koliko novca ima princ Hari?

LONDON - Otkako je okrenuo leđa britanskom dvoru, mnogi se pitaju od čega živi. Koliko bi moglo da bude bogatstvo princa Harija? Pa, nije baš da je praznih džepova, naprotiv. 

Za raskošnu vilu u Montecitu, u Santa Barbari, on i njegova supruga Megan Markl nisu žalili novca, što bi trebalo da znači da mu odvajanje od porodice nije toliko teško palo u materijalnom smislu.

Prije nego što je napustio London, princ Hari je na računu imao između 25 i 40 miliona dolara. No, zaključno sa tekućom 2024. godinom, procjenjuje se da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa imaju ukupno 60 miliona u banci.

Kada je napunio 21 godinu, Vilijam i Hari podijelili su prvi dio novca iz fonda koji im je namijenila baka, kraljica Elizabeta II, oko 7,8 miliona dolara. Hariju je, kako se navodi, pripao veći dio kolača, jer nije prestolonasljednik.

Drugi dio, 10 miliona dolara, Hari će dobiti kada napuni 40 godina, mada čisto sumnjamo da će Vilijam ovog puta biti tako velikodušan poslije svega što se desilo između njih.

I majka, princeza Dajana, ostavila im je svoju imovinu. Kada su napunili 25 godina, njeni sinovi počeli su da dijele 10 miliona dolara koliko im je prepisala. Svake godine isplaćuje im se određena svota.

Princ Hari ranije je imao i vojničku platu, jer je bio pilot helikoptera, a dobijao je i dio od velikog imanja u Kornvolu, kojim upravlja njegov otac Čarls. Međutim, od svega toga je „odsječen“ kada se odrekao kraljevskih dužnosti.

Bogatstvo princa Harija nije zanemarljivo. 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa redovno dobijaju i ček od Netfliksa za dokumentarni serijal, sa nekoliko nula, budući da je ugovor, kako se šuška, vrijedan sto miliona dolara. Hari ima dobru zaradu i od prodaje memoara „Rezerva“, kontroverzne knjige koja se i dalje dobro kotira na listi bestselera.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana