Koliko koštaju nastupi popularnih muzičara

GS
Koliko koštaju nastupi popularnih muzičara

BEOGRAD - Poreska uprava, kako prenose mediji, naplatila je na ime poreza od honorara naših muzičara koji su nastupali u junu i julu u Crnoj Gori 93.881,70 evra, na osnovu čega se zaključuje da im je isplaćeno ukupno 625.866 evra.

Dalje navode da porez na honorare muzičara iznosi 15 odsto, te da se oporezivanje obavlja „u zavisnosti od toga da li je ugovor zaključen i izvršena isplata naknada direktno izvođačima ili se, što je najčešći slučaj, vrši preko posrednika, odnosno agencije“.

Desingerica nastupa za 10.000, Karleuša za duplo više

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, regionalni muzičari koji su u toku protekla dva mjeseca nastupali na crnogorskom primorju, a za neke od njih su najavljeni koncerti i u avgustu, plaćeni su od 10 do više od 20 hiljada evra.

Gotovo svi imaju fiksne cijene za nastup, izuzev regionalno popularne Aleksandre Prijović, koja honorar navodno određuje na osnovu prodatih ulaznica za njen nastup.

Jelena Karleuša navodno traži honorar nešto veći od 20 hiljada evra.

Kontroverzni reper Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, navodno nastupa za 10 do 12 hiljada evra. On je prije desetak dana bio prinuđen da napusti Crnu Goru jer, prema nezvaničnim informacijama, nije imao urednu dozvolu za rad, ali ni prijavljeno boravište na primorju gdje je nastupao gotovo svake večeri.

Kako dalje prenosi izvor, za Teu Tairović, Sašu Matića, Acu Pejovića i Maju Berović potrebno je izdvojiti oko 20 hiljada evra, honorar Tanje Savić je između 10 i 12 hiljada, a Ace Lukasa od 15 do 20 hiljada evra.

Organizatori nastupa Nataše Bekvalac treba da izdvoje od 12 do 15 hiljada, za Slobu Radanovića 12 hiljada, a Milicu Pavlović 15 hiljada evra, piše Kurir.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana