Koliko je princ Vilijam zaradio nakon što je dobio novu titulu

GS
Koliko je princ Vilijam zaradio nakon što je dobio novu titulu

LONDON - Princ Vilijam je dobio ogromnih 23,6 miliona funti prihoda od svog imanja u Vojvodstvu tokom finansijske godine 2023-2024, izvještava više britanskih medija.

Prema izvještajima, Vilijamovo (42) imanje (vojvodstvo koje je naslijedio od svog oca, kralja Čarsla III kada je stupio na tron ​​u septembru 2022.) ostvarilo je raspodjeljivi višak od 23,6 miliona funti od svojih investicija, prema posljednjem integriranom godišnjem izvještaju.

Izvještaj je takođe otkrio da je Vilijam - strastveni fudbalskii navijač - dobio titulu pokrovitelja fudbalskog saveza. Tu titulu je ranije nosila njegova baka, kraljica Elizabeta II.

Međutim, Vilijam se odrekao svoje titule predsjednika Fields in Trust kako bi postao pokrovitelj. Fields in Trust je organizacija koja štiti parkove i zelene površine širom Velike Britanije.

Zvanično, Vojvodstvo je privatno imanje koje pokriva Vilijama, Kejt Midlton i njihovo troje djece za njihove "službene, humanitarne i privatne aktivnosti".

Prostrano imanje procijenjeno je na više od milijardu dolara i osnovao ga je 1337. godine kralj Edvard  kako bi obezbijedio sredstva za prijestolonasljednika za generacije koje dolaze. Fizički, pokriva zemlju u 20 okruga širom Velike Britanije.

Vojvoda  dobrovoljno plaća porez na dohodak na godišnji višak prihoda koji dobije nakon što odbije poslovne troškove. Imovina je oslobođena poreza na dobit, jer nije posebno pravno lice.

Prošle godine Vojvodstvo je zaradilo oko 29 miliona dolara , iako je Vilijam dobio samo dio toga jer je naslijedio titulu i imanje na pola fiskalne godine.

Od 29 miliona dolara, dobio je nešto više od 7,4 miliona dolara nakon što je imanje zatražilo da zadrži više od 8,67 miliona dolara od njegovog dijela za "radna sredstva".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana