Kobi i Tajger vode na listi

Glas Srpske
Kobi i Tajger vode na listi

Prema istraživanju agencije "Harris Interactive" golfer Tajger Vuds i košarkaš Kobi Brajant najpopularniji su sportisti u SAD.

Vuds je prvo mjesto samostalno držao od 2006. godine, ali ga ove godine dijeli sa zvijezdom šampiona NBA lige Los Anđeles Lejkersa. Pad popularnosti Vudsa direktna je posljedica njegove seksualne afere koja traje od kraja prošle godine, kada je otkriveno da je imao odnose sa velikim brojem žena. Pri tome ga je napustila i supruga Elin Nordgren sa njihovih dvoje djece. S druge strane, osvajanjem prstena NBA lige Brajant je samo podigao svoj rejting među obožavaocima te je nekako uspio da dostigne nedodirljivog Tajgera.

Poslije njih slijede igrač bejzbola Derek Džeter, te predstavnici američkog fudbala Bret Favre i Pejton Mening. Na šesto je mjesto, sa lanjskog trećeg, pao novopečeni košarkaš Majamija Lebron Džejms. Treba, ipak, naglasiti da njegov odlazak iz Klivlend Kavalirsa nema ništa s time budući da je anketa u kojoj je sudjelovalo 2.227 punoljetnih osoba sprovedena između 14. i 21. juna, dakle prije Džejmsovog prelaska u redove Hita. Dodajmo još da je na sedmom mjestu po popularnosti penzionisani košarkaški velikan Majkl Džordan.

U konkurenciji sportistkinja prva dva mjesta zauzimaju sestre Serena i Venus Vilijams, prva i treća teniserka svijeta. Slijede vozačica Danica Patrik, penzionisana fudbalerka Mia Ham, te još dvije teniserke, ali Ruskinje, Marija Šarapova i Ana Kurnjikova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana