Ko su najekscentričnije pop zvijezde?

Agencije
Ko su najekscentričnije pop zvijezde?

Ekscentrične pop zvijezde nisu novost ili rjetkost u svijetu šou biznisa. Nekima je scena mjesto gdje će pokazati svoju pravu ličnost, dok su za druge ekscentrični nastupi samo dio posla kojim se bave. Šta god da je u pitanju, jedna stvar je sigurna, oni sceni daju život i bez njih bi muzički svijet bio dosadan.

Bjork

Bjork se samim imenom može nominovati na listu ekscentričnih. Njeno ime je možda savršeno normalno za Island, ali ostatku svijeta sigurno zvuči čudno. Neobične kreacije koje nosi na svojim nastupima i crvenom tepihu, dodatno ističu njen ekscentričan karakter. Sigurno se sjećate haljine sa labudom koju je nosila na dodjeli Oskara.

Lejdi Gaga

Lejdi Gaga je bez sumnje jedna od najekscentričnijih pop zvijezda na muzičkom nebu. Uvijek nosi ekstravagantne modele i jednostavno ne biste mogli da je zamislite u običnim farmerkama i majici. Bilo da je volite ili mrzite, ne možete ostati nijemi na njenu pojavu. Lejdi Gaga se svakako ponaša u skladu sa svojim imenom.

Elton Džon

Elton Džon je jedan od začetnika ekstravagancije među pop zvijezdama. O njemu se pričalo i prije nego što su se neke od današnjih zvijezda rodile. Posljednjih godina njegov životni stil i kreacije nešto su svedenije, ali on još uvijek zna da napravi odličnu žurku.

Džulijan Koup

Koliko pop zvijezda može da se pohvali da su eksperti za neolitsku kulturu? Džulijan Koup može da se pohvali i bogatom kolekcijom antikviteta. On je muzičar, pisac, antikvar i posebno poznat po zanimanju za okultizam i paganstvo. Iako je najpoznatiji po ekscentričnom ponašanju, kako na sceni tako i van nje, Koup je iza sebe ostavio i bogat muzički opus.

Majkl Džekson

Gdje početi kada je Majkl Džekson u pitanju? Čak i ako otpišete 90 odsto stvari koje o njemu pričaju, Džekson zauzima visoko mjesto na listi ekscentričnih pop muzičara. Prava je šteta što je njegov neosporan talenat morao da trpi krajnje čudan i neobičan način života i ponašanja. Ipak, ostaće upamćen po nevjerovatnim hitovima koji će se generacijama slušati.

Princ

Mnogo pop zvijezda menja ime, ali samo je Princ za svoje uzeo simbol, navodno iz protesta prema izdavačkoj kući koja je htjela da ga kontroliše. Princ je podjednako poznat i po svojim kičastim kreacijama i odjevnim kombinacijama, ali i karakteru.

Dejvid Bouvi

Ne postoji ništa, što bi današnje ekscentrične pop zvijezde mogle da nauče Bouvija ili urade nešto što on već nije. Bovi je posljednjih godina malo smekšao i vodi poprilično miran život, ali iza sebe ima burnu prošlost, koja i dalje zabavlja fanove njegove muzike.

Frenk Zapa

Moglo bi se reći je Frenk Zapa pradeka ekscentričnosti. Njemu vjerovatno možemo da zahvalimo i što zvijezde svojoj deci daju neobična imena. On je svoju nazvao Dvizl i Mun Junit. Ukoliko se još uvijek niste upoznali sa Zapinim likom i djelom, poslušajte nešto od njegove muzike. Poslije njega današnje pop zvijezde zvuče poprilično konvencijalno, pa čak i Lejdi Gaga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana