Ko je zapalio Sorajin džip?

Blic.rs
Ko je zapalio Sorajin džip?

Crnogorska policija ima saznanja ko je preksinoć u Podgorici zapalio džip "rendž rover" koji je vozila starleta Soraja Vučelić i očekuje se da osumnjičeni uskoro budu privedeni.

Kako saznajemo, napadači su prepoznati na sigurnosnim kamerama i ne pripadaju nijednom kriminalnom klanu u Crnoj Gori.

Tek po njihovom privođenju biće poznat i motiv paljenja luksuznog vozila jedne od najpoznatijih starleta na Balkana.

- U Crnu Goru došla sam turistički, na nekoliko dana. I nemam pojma, ko bi i zbog čega zapalio automobil koji vozim. Ni sa kim nisam u sukobu - rekla je Vučelićeva.

Kako saznajemo od njenih bliskih prijatelja, Soraja se dosad nikada nije više osjetila ugroženom i uplašenom.

Sorajin tim za "pablik rilejšn" oglasio se na Fejsbuk profilu navodeći da se radi o "jako ozbiljnim stvarima" i da se zato Sora Vučelićeva do kraja istrage neće o slučaju uopšte izjašmnjavati u javnosti.

Policija je, stotinak metara od zapaljenog džipa, našla plavi "smart" cetinjske registracije, kojim su se, kako se sumnjalo, dvojica piromana dovezla do podgoričkog naselja Siti kvart.  

U momentu kada je starleta bila u stanu sa prijateljicom, manekenkom Mandom Popović, piromani, koji su se navodno dovezli tim plavim "smartom", prišli su džipu, polili ga benzinom i zapalili.  

To su, doduše, ubrzo primjetili stanari okolnih zgrada i obavijestili policiju. Odmah je na saslušanje priveden i vlasnik nađenog "smarta", koji ima policijski dosije.  

On je, kako saznajemo, ispričao da je kola prodao, da je vozilo u međuvremenu promjenilo vlasnika, ali da niko nije "smart" preveo na sebe.  

U nastavku istrage došlo se do saznanja kod koga je "smart" završio, kao i do imena osumnjičenih.  

Crnogorska veza

PORODICA STANAJ
Važe za jednu od najmoćnijih porodica ne samo u Crnoj Gori već na Balkanu i u njihovom vlasništvu je forma "Rokšped". Izgoreli "rendž rover" je u njihovom vlasništvu. Porodica se povezuje i sa brojnim spornim privatizacijama u Srbiji, posebno poljoprivrednih dobara. Anton Stanaj je u Srbiji bio osuđen na zatvor zbog organizovanog krijumčarenja cigareta. Ubijen je 2013. u Sudanu.  

     

ARMIN MUŠA OSMANAGIĆ
Vođa jednog od dva barska klana ubijen je 16. septembra prošle godine u svom restoranu "Savoj" u Baru poslije sastanka sa Sorajom Vučelić.

Starleta je odmah poslije ubistva napustila Crnu Goru. Kasnije je saslušavana i u Beogradu i u Baru. Tvrdila je da se sa Mušom srela da bi se dogovorili da joj pozajmi "maserati".

 

MANDA POPOVIĆ I ĆAZIM OSMANI

Manda je Sorajina bliska prijateljica. U toku paljenja "rendž rovera" bila je s njom u stanu u Podgorici, a u javnosti je poznata i kao djevojka Ćazima Osmanija, zvanog Feliks, kontroverznog biznismena koji je bio u vezi sa mnogim estradnim zvijezdama, a koga njemačke obaviještajne službe povezuju sa švercom droge.  

     

ŽELjKA ROLOVIĆ
Sa Sorajom se upoznala u Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj kod Herceg Novog. Madam Željka nedavno je privođena zbog sumnje da je na primorju organizovala elitnu prostituciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana