Ko je Lejla Fazlagić – Pašić i po čemu je bila poznata u predratnom Sarajevu (VIDEO)

GS
Foto: Oslobođenje

SARAJEVO – Lejla Fazlagić – Pašić, bivši sudija Opštinskog suda u Sarajevu, koja se nakon višegodišnje potrage vratila u BiH, danas je pred Kantonalnim sudom u ovom gradu negirala krivicu, te dodala da se vratila samo da odbrani čast, kao i da joj je optužnicu "spakovala" sutkinja Dalida Burzić, koja je njena bivša prijateljica.

Sutkinja Adisa Zahiragić ju je prekinula, kazavši da sada nije vrijeme za takve optužbe, javile su Nezavisne novine.

Fazlagićeva i njena advokatica su tražile ublažavanje mjera zabrane jer joj je kretanje ograničeno na KS, a ima potrebu za povremenim odlascima u Hrvatsku zbog bolesnog djeteta i liječenja.

Tužilac se tome usprotivio, poručivši da je zbog dinamike procesa važno da optužena Fazlagićeva ostane tu.

Podsjećamo, Fazlagićeva je osam godina bila nedostupna pravosuđu, a u BiH se iz Hrvatske vratila nedavno jer joj je ukinuta crvena potjernica te su joj potom određene mjere zabrane.

Lejla Fazlagić se vratila u BiH

Fazlagić-Pašićeva se tereti za zloupotrebu položaja, a Tužilaštvo KS je optužinicu podiglo protiv nje početkom 2018. godine i to zbog toga što je, kako je terete, nezakonito preknjižila 19 nekretnina, vrijednih skoro osam miliona KM.

Fazlagićeva je danas tražila branioca po službenoj dužnosti s obzirom na to da, kako tvrdi, nema novca za advokata.

Nije došla na ročište

Prije rata Lejla je bila udata za fudbalera Sarajeva i Crvene zvezde - Husrefa Musemića, a prema pisanju medija među gradskim djevojkama izdvajala se atraktivnim oblačenjem, izazovnim držanjem i neizostavnim psom, kojeg je šetala po predratnim sarajevskim ulicama.

Ova kontroverzna pravnica imala je i ulogu u jednoj epizodi kultne tv serije "Top lista nadrealista", kada je na izmišljenom izboru ljepote "oglumila" Sanelu iz Ilijaša, samozatajnu kondukterku u autobusu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana