Ko je bio nepoželjan na Breninoj i Bobinoj svadbi (VIDEO)

GS
Foto: Printskrin

Vjenčanje tada najpopularnije pjevačice na Balkanu Lepe Brene i legendarnog tenisera Bobe Živojinovića možda je i prvo koje su u medijima nazivali "svadbom vijeka".

Ovako nešto ne čudi ako se uzme u obzir da je rijetko ko, čak i danas, 33 godine kasnije, uspio da nadmaši sve što su imali na svom veselju. 

Podsjetimo, svadba je bila organizovana 7. decembra 1991. godine u sali hotela Interkontinental. Prema nekim navodima, ceremonija je koštala 50.000 njemačkih maraka.

Na proslavi je bilo čak 600 zvanica, Bobin kum bio je teniski stručnjak Jan Cirijak, dok je Brenin bio njen dugogodišnji menadžer Raka Đokić.

Bidermajer je uhvatila Dragana Mirković, dok je goste zabavljala Vanesa Šokčić.

Mladenačka torta bila je ogromna, sa jestivim reketima i gramofonskim pločama. Koliko je interesovanje vladalo dokazuje i to da je "Dnevnik 2" prekinut kako bi se mladenci direktno uključili u program, piše Mondo.

Vjenčanicu je radila čuvena modna kuća "Dior" specijalno za Brenu, po njenim mjerama, dok je Boba nosio crni smoking.

No, iako je njihovo vjenčanje bilo besprijekorno, bilo je i nepoželjnih gostiju, a Boba i Brena bili su izričiti po pitanju ove stavke. 

Na njihovoj svadbi nije bio nijedan političar, iako je bilo mnogo zvanica iz ostalih sfera javnog života. Mediji su neometano pratili vjenčanje, a Saša Popović je vodio glavni dio programa oko svadbe i na samom početku pozvao sve prisutne goste da odigraju prvo svadbeno kolo.

Za goste je bilo pripremljeno čak 650 vrsta jela. 22 praseta su bila na ražnju, a svadbena torta je bila na 5 spratova.

Više od 4.000 pisama stiglo je na kućnu adresu slavnog para, a pokloni su pristizali iz svih krajeva sveta. Tada se spekulisalo da je jedna umjetnička slika bila vredna koliko pola svadbenog veselja.

Iako su neki mediji tada pisali kako se bračni par razbacuje novcem za svadbu, pevačica je poslala jasnu poruku svima.

"Sve što trošimo zaradili smo sopstvenim rukama, trudom i radom. Živimo u suludom vremenu, po opredjeljenju sam kosmpolita, koji poštuje svaku vjeru i naciju. Uvijek računam na ljudski razum. Boba i ja smo svjetski ljudi i ne spuštamo se na nivo šovinista i njihovih razmišljanja. Zašto bi se poslije toliko saznanja vraćali u nešto prevaziđeno. Oni koji žele neke se vrate, moj Boban i ja ići ćemo samo naprijed. A zajedno ćemo imati još više snage za to", rekla je Brena nekoliko sati poslije vjenčanja prisutnim medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana