Ko će naslijediti milione Alena Delona?

GS
Ko će naslijediti milione Alena Delona?

Svijet je rastužila vijest o smrti 88-godišnjeg glumca Alena Delona. Jedan od najvećih francuskih glumaca preminuo je u svom domu okružen svojom d‌jecom.

Do ozbiljnih sukoba, koji su na kraju završili na sudu, došlo je jer je svako od njegove troje d‌jece smatrao da ima najviše prava da naslijedi svu njegovu imovinu, što je glumca veoma pogodilo.

Međusobne optužbe, ružne riječi, sudski sporovi učinili su da se osjeća loše, a čini se da u posljednjih nekoliko godina nije želio ništa drugo do da umre, ili bar tako tvrdi njegova kćerka Anuška, s kojom je imao veoma blizak odnos, piše Glossy, prenosi Kurir.

Delonova veza sa njegova dva sina, Entonijem (59), čija je majka, Natali, bila njegova jedina zakonita žena, i Alen-Fabijenom (30), čija je majka Rozali van Bremen, holandski model i novinarka bila je veoma burna.

Entoni je takođe insistirao je na tome da njegova sestra Anuška želi da odvede njihovog oca u Švajcarsku, čiji je on državljanin bio od 1999, protiv svoje volje kako bi izbjegla "ogroman porez" na nasljedstvo. Anuška je na tvrdnje odgovorila da je imala želju da oca odvede u Švajcarsku samo zbog boljeg liječenja, te da nije kćerka koju zanima očev novčanik.

Ovde nije kraj drami; isplivale su i SMS poruke iz jula prošle godine koje je sestra razmjenjivala sa braćom, a kroz koje se stiče utisak da njih dvojica ne žele da se Delon podvrgava daljem liječenju, već insistiraju da ga okruže ljubavlju na porodičnom imanju. S druge strane, Anuška je po svaku cijenu željela da njen otac nastavi sa terapijama i liječenjem.

"Moramo da budemo svjesni da ako prekinemo liječenje i nešto mu se desi, to će biti naša krivica", piše Anuška u jednoj od poruka.

Sapunica Delonovih, odnosno ljuti rat između braće i sestre, trajao je mjesecima, a sve zbog ogromnog nasljedstva filmske zvijezde koje iznosi oko 300 miliona dolara. Braća Delon tvrde da je testament daleko povoljniji za njihovu sestru.

"Moja sestra naslijediće 50 odsto cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat ja smo ono što nazivamo rezervnim d‌jelom, tako da imamo po 25 odsto", rekao je Antoni, prenosi Blic žena.

Filmska zvijezda već niz godina nije bila dobrog zdravstvenog stanja. U julu 2019. godine doživio je težak moždani udar, nakon čega je rijetko izlazio iz kuće. Posljednjih godina borio se sa zdravstvenim problemima, a brigu o njemu preuzeo je njegov sin Alen Fabijen.

"Ne govori mnogo, umara ga ili ga nervira kada ga teramo da ponovi rečeno jer mu glas više nije uvijek jasan ili čujan", ispričao je njegov sin Entoni.

"Postoji rizik da mu je ovo posljednji Božić", rekao je njegov sin prošle godine i bio je u pravu. Naime, Delon je na božićnoj fotografiji pozirao sa svojom d‌jecom, a svi su primjetili da izgleda jako krhko.

Umjesto da je pred kraj života našao mir, posljednje godine bile su mu jako burne.

Njegova d‌jeca su 2023. godine podnijela tužbu protiv Hiromi Rolin, njegove bivše asistentkinje, optužujući je za uznemiravanje i prijetnje. Entoni Delon takođe je podnio drugu tužbu optužujući Rolin za nasilje i pokušaj izolacije svog oca. Hiromi Rolin izbačena je iz glumčevog doma u julu, a tužiocima je pisala kako bi osporila optužbe protiv sebe, te je takođe podnijela tužbu.

Entoni Delon, kog je pokojni glumac dobio u braku sa svojom jedinom suprugom, francuskom glumicom Natali Bartelemi, otkrio je da su glumčeva d‌jeca u sukobu. Kako je ispričao, svoju mlađu polusestru Anušku, kćerku Alena Delona i holandske manekenke Rosalije van Brimen, prijavio policiji jer nije obavijestila porodicu o očevim rezultatima kognitivnog testa iz 2019. godine.

"Moja sestra nikada nije obavijestila mog brata i mene da je moj otac između 2019. i 2022. tokom posjete klinici u Švajcarskoj radio kognitivne testove i pao na jednom od pet", rekao je, prenosi Story.hr.

"Rezultati su pokazali kognitivnu degradaciju koja mog oca stavlja u položaj psihološke slabosti, a time i ranjivosti", dodao je.

Inače, Delon je s pjevačicom Nico dobio sina Kristijana Arona, ali nije htio da prizna da mu je otac. Pjevačici su u odgajanju d‌jeteta pomogli Alenovi roditelji, a njegov nepriznati sin umro je prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana