Klepton zapjevao Đurđevdan VIDEO

Glas Srpske
Klepton zapjevao Đurđevdan VIDEO

Britanski gitarista Erik Klepton je prije koncerta koji je preksinoć održao u "Beogradskoj areni" upoznao Gorana Bregovića.

Kleptonov menadžerski tim je na dan koncerta poslao pismo Breginoj produkcijskoj kući u kojem je izražena želja da se sretne sa Bregovićem, što mu je i omogućeno.

Bregović je posjetio Kleptona u luksuznom salonu "Arene" gdje mu je poklonio nekoliko svojih albuma. Na opšte iznenađenje Erik je u tom momentu zapjevao čuvenu temu iz pjesme "Đurđevdan".

Klepton i Vinvud oduševili Beograđane 

Slavni britanski gitarista Erik Klepton oduševio je u srijedu uveče Beograđane nastupivši sa prijateljem iz benda "Blajnd fejt", Stivom Vinvudom i petočlanim bendom, javio je Tanjug.

U punoj "Beogradskoj areni", pred više od 17.000 posjetilaca, Klepton i Vinvud su tokom dvočasovnog koncerta prošli kroz najpoznatije pjesme "Blajnd fejta" - "Had To Cry Today" "Presence Of The Lord", "Can't Find My Way Home", ali i "After Midnight", "Glad", "Forever Man", "Low Down" i druge.
Kombinacija stilova dvojice sjajnih muzičara, koji su poslije 40 godina ponovo zasvirali zajedno 2008, oduševila je publiku, naročito tokom izvođenja numere "Going down", dok je najveći utisak, svakako, ostavio njihov nastup na akustičnim gitarama.
Žešći zvuk električne gitare, prvo je smijenila balada "Georgia", a onda akustični set od nekoliko numera, među kojima je bila i čuvena "Lajla", koju je pratio vrisak okupljenih, a arenu je osvijetlilo mnoštvo mobilnih telefona i po koji upaljač, kao nekada.
Poslije izuzetnog izvođenja kompozicije "Voodo Chile" i popularne pjesme "Cocaine", koja je ispraćena sa podjednakim oduševljenjem kao prethodna "Lajla", Klepton i Vinvud su poklonili publici i jedan bis na koji su izveli "Dear Mr. Fantasy".

Klepton je zahvalio okupljenima, istakavši da mu je drago da se vratio u Srbiju poslije skoro 30 godina, kao i da voli da svira u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana