Kineskinja Ju Venshia najljepša na svijetu

Agencije
Kineskinja Ju Venshia najljepša na svijetu

Kineskinja Ju Venhsia izabrana je za mis svijeta 2012. na takmičenju održanom u gradu Ordos u kineskoj oblasti Unutrašnja Mongolija.

Ona je trijumfovala u konkurenciji sa još 115 kandidatkinja. Drugo mjesto osvojila je Sofi Elizabet Moulds iz Velsa, dok je treća Australijanka Džesika Mišel Kahevati, prenose agencije.
Pobjednica ovogodišnjeg Izbora za mis svijeta, 23-godišnja Kineskinja Ju Venhsia je studentkinja muzike koja je rekla da joj je želja da postane nastavnik muzičkog obrazovanja.
Na ceremoniji održanoj u gradu Ordos titulu najljepše žene svijeta pobjednici je predala prošlogodišnja mis, Venecuelanka Ivijan Sarkos.

Ove godine u takmičenju je učestvovao rekordan broj kandidatkinja, a na početku ceremonije nastupila je plesačka grupa u tradicionalnoj odjeći mongolskih ratnika.

Kraljice ljepote pripremale su se u Kini za ovo takmičenje više od mjesec i usput upoznavale mongolsku kulturu. Ordos je grad u kojem se nalazi ogroman trg posvećen velikom osvajaču Džingis Kanu, a čitav region doživio je procvat u posljednjih deset godina zahvaljujući rudnicima uglja i postao jedno od najbogatijih područja u Kini.

Srpska predstavnica Bojana Lečić nije se plasirala ni u prvih 30, kao ni predstavnica BiH Fikreta Husić, jer su propozicije takmičenja takve da se od 116 takmičarki biralo prvo njih 30, a kasnije je u nekoliko krugova glasanja do samog kraja izabrana ovogodišnja pobjednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana