Kimova tajna palata bluda na vodi

Agencije
Kimova tajna palata bluda na vodi

London - Objavljena je satelitska fotografija na kojoj se u luci u Sjevernoj Koreji vidi plovilo za koje se pretpostavlja da je "ploveća palata bluda" mladog komunističkog tiranina Kim Jong Una.

- Luksuzno plovilo usidreno je u gradu Vonsan ima veliki bazen, tobogane i sobe pune djevojaka - tvrdi italijanski kuvar Ermano Furlanis, koji je kuvao sjevernokorejskom vrhu.

Furlanis je rekao da je brod pravougaone strukture ima tri sprata, stražarnicu i tobogane do bazena.

Kuvar i njegove kolege pozvani su u najzatvoreniju državu na svijetu da prave pice 1997, dok je u Sjevernoj Koreji harala glad. Na vlasti je tada bio Kim Jong Il, otac sadašnjeg diktatora, a Furlanis je rekao da je vidio plovilo sa bazenom dok je radio na Kimovoj luksuznoj jahti.

Satelitski snimci ukazuju da je barža sa bazenom i dalje u službi i da je preuzeo Kim Jong Un. Furlanis je britanskim medijima rekao da je plovilo "zaista pokretno" i da se kretalo među ostrvima u tom regionu.

- Posjetioci su bile i grupe sportista. Jednog dana viđen je i par zgodnih djevojaka koje su došle čamcem sa plovila - rekao je Furlanis opisujući goste palate. Prema njegovim riječima, jedna je živjela u selu u kojem je i on bio smješten.

- Šarmantna djevojka sa ne predugom crnom kosom nosila je zapadnjačku garderobu. Vidjeli smo je sa drugom djevojkom kako dolazi na jahtu sa plutajuće palate. Mislim da su one bile neka vrsta hostesa - rekao je Furlanis. On je lani otkrio da je stariji Kim bio "manijak za hranu", a njegovo interesovanje za gastronomiju opisao je kao "nenormalno". (Agencije)++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana