Kim Kardašijan u suzama: “Nisam dobro sad. Ubili su ga”

G.S.
Kim Kardašijan u suzama: “Nisam dobro sad. Ubili su ga”

Sjedinjene Američke Države pogubile su u četvrtak osuđenog zločinca Brendona Bernarda (40), uprkos glasnim protestima. Među onima koji su se borili za njegov život je i Kim Kardašijan, koja je cijeli dan odbrojavala do pogubljenja, a otkrila je i da se telefonom čula s njim.

“Nisam dobro sad. Ubili su Brendona. On je reformisao svoj život. Bio je pun nade i pozitivan do kraja. Žao mu je što je nanio bol drugima. Dok je bio u stolici, pozvao me njegov advokat koji je s njim obavio posljednji poziv. Rekao mi je da je Brendon rekao da me voli i da želi da mi se zahvali. Rekao je da se ne osjeća previše klaustrofobično u stolici”, napisala je Kim nakon što je doznala vijest o pogubljenju.

Pet sati ranije napisala je da je razgovarala s Bernardom posljednji put i da joj je to bio najteži poziv u životu.

“Nesebičan kao uvijek, mislio je na svoju porodicu i brinuo se da li su dobro. Rekao mi je da ne plačem jer borba nije gotova. Kad mi je rekao da je klaustrofobičan i da su mu ponudili sedativ da ga smire prije nego završi u stolici i da ne želi da paniči, izgubila sam se. Morala sam da ugasim mikrofon na telefonu da ne čuje kako plačem”, napisala je.

“Planiraju njegovo ubistvo, a mi tu ne možemo ništa”, napisala je prije toga.

“Sat vremena do pogubljenja Brendona Bernarda. U Americi je Dan ljudskih prava, a mi ćemo pogubiti nekog ko je imao 18 u vrijeme zločina, nije ubica i promjenio se od tada. Sramotno”, komentarisala je.

Bernard je osuđen na smrt 2000. godine zajedno sa saučesnikom Kristijanom Vijalvom zbog krađe automobila i dvostrukog ubistva u Teksasu. Saučesnik Vijalva je oteo i upucao par iz neposredne blizine dok su ležali u prtljažniku automobila.

Poslije je Bernard zapalio automobil. U vrijeme zločina Bernard je imao 18, a Vijalva 19 godina. Trojica ostalih uključenih u otmicu i ubistvo nisu bili punoljetni kad se zločin dogodio i izbjegli su smrtnu kaznu. Dvoje je već pušteno iz zatvora.

Pet porotnika sa suđenja dvojici muškaraca podržalo je Bernardovu molbu za pomilovanje, rekavši da su njegovi advokati loše odradili posao braneći ga na suđenju. Iako i dalje smatraju da su i Bernard i Vijalva krivi, rekli su da izgleda da Bernard nije namjeravao da ubije par.

Pola miliona ljudi potpisalo je peticiju tražeći od predsjednika Donalda Trampa da mu zamijeni kaznu doživotnim zatvorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana