Kevin Spejsi bi mogao biti izručen Velikoj Britaniji zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

GS
Foto: Agencije

Britanske vlasti navodno traže povratak Kevina Spejsija iz SAD-a u Veliku Britaniju kako bi se suočio s optužbama za seksualni napad.

Glumac serije "House of Cards" optužen je u četiri tačke optužnice za seksualno zlostavljanje u ovoj zemlji.

Spejsi je optužen za incidente u kojima su učestvovala trojica muškaraca, sada u tridesetima i četrdesetima, a koji su se navodno dogodili u između marta 2005. i avgusta 2008. te u aprilu 2013. godine.

Državno tužilaštvo saopštilo je da je Spejsi takođe optužen za navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

U nedjelju Gardian je prenio da se Spejsi suočava s formalnim izručenjem u Ujedinjeno Kraljevstvo ako se dobrovoljno ne vrati u zemlju.

Posebna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprava za međunarodni kriminal, djelovaće u ime policijskih vlasti i tužitelja, navodi Gardian.

Citirajući stručnjake upoznate s procesom izručenja, takođe su naveli da bi američki policijaci mogli biti poslani da privedu Spejsija u ime Velike Britanije.

Objava optužbi uslijedila je nakon pregleda dokaza koje je prikupila policija u svojoj prethodnoj istrazi o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv glumca, koja je započela 2017. godine.

Spejsi je odbacio sve optužbe, prenosi Klix.ba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana