Ket Von Di: Ne promovišem „maloljetnu seksualnost

Independent.co.uk
Ket Von Di: Ne promovišem „maloljetnu seksualnost

Tatu umjetnica Ket Von Di, poznata po seriji LA Ink, pokrenula je liniju ruža čiji naziv je izazvalo kontroverze.

Naime, ona je napravila ruž pod nazivom „Underage Rer" („maloljetno crveno") čime je na sebe navukla kritike da promoviše „maloljetnu seksualnost", a neke konzervativne američke organizacije su čak tražile da se javno izvini.

Ona je rekla kako nema nameru bilo kome da se izvinjava, kao i da je naziv ruža zapravo aluzija na žensko buntovništvo.

„Nije mi ni na kraj pameti da promovišem bilo kakvu vrstu seksualnosti ili nekakav destruktivni stil života" napisala je Ket na svom Fejsubku.

„Dobro se sjećam da sam nosila ruž takve boje kada sam imala 16 godina. Imao je baš takvu nijansu crvenih, tamnih i vatrenih boja i baš taj ruž mi je poslužio kao uzor za ovaj koji sam napravila. Sjećam se da sam tada očajnički željela da idem na jedan pank koncert, ali me nisu pustili jer sam bila maloljetna. Međutim, nisu mogli da mi zabrane da nosim taj ruž. To je bio moj način bunta." rekla je Ket.

Ona je dodala kako njen način života nije tajna:

„Svako ko prati moj rad, zna da moj način života uključuje celibat, trezvenost kao i poštovanje ljudskih prava. Iako mi na kraj pameti nije da nekome namećem svoj stil života, osjećam se uvređenom ako neko sumnja u moju iskrenost. Optužbe povodom moje linije ruža, da promovišem napadnu seksualnost, degradaciju žena, silovanje maloljetnica, trgovinu ljudima ili šta već sve nisam čula u posljednje vreme, duboko me povređuju jer su upravo se upravo protiv svih tih stvari borim cio svoj život".

Ona je još dodala da kome god se naziv njenog karmina učini problematičnim, sam treba da se zapita kako su takve nečasne misli dospijele u njegovu glavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana