Kejtine slike snimila žena?

Agencije
Kejtine slike snimila žena?

Valeri Suo, žena koja je navodno snimila sporne fotografije vojvotkinje i vojvode od Kembridža krije se od javnosti, javljaju britanski mediji, budući da je kraljevski par zahtjevao zatvorsku kaznu za nju.

Valeri je radila u nekim od najvećih foto-agencija u Evropi a njeno ime pojavilo se u tužbi koju su advokati Vilijama i Kejt podneli danas francuskom sudu.

Valeri je priznala da je snimila fotografije oskudno obučenih princa Vilijama i Kejt na terasi njihovog odmarališta u Francuskoj u posjedu vikonta Linlija, kraljičinog nećaka. Međutim, ona tvrdi da nije snimila sporne fotografije nastale istog dana - 7. septembra - u Šato d’Otet u Provansi, istočno od Avinjona, na kojoj se Kejt vide grudi i zadnjica.

Valeri je demantovala da je proizvela bilo šta „eksplicitno".

Vilijam i Kejt su naveli da su spremni da sami ponude dokaz za ovu tvrdnju, ali se trenutno nalaze na turneji u Aziji.

Oni su ovlastili svog advokata u Parizu, Orelijena Amela, da traži „najstrožu moguću kaznu" za francuski tabloid „Closer" koji je objavio fotografije, odnosno autora fotografija i urednika koji je odobrio njihovo objavljivanje.

To bi moglo da znači i zatvorsku kaznu do godinu dana, uz pozamašnu novčanu nadoknadu, javno izvinjenje i zabranu dalje distribucije spornog materijala

Orijen Amel je zahtjevao suđenje po hitnom postupku, pa je Viši sud u pariskoj provinciji Nanter, sjedištu tabolida „Closer", zakazo saslušanje za večeras.

Urednica tabloida Lorens Pio kaže da će se boriti svim sredstvima, objasnivši da su Vilijam i Kejt bili lako uočljivi sa glavnog puta (mjesto sa koga su napravljene fotorgafije udaljeno je 800 m od položaja mladih aristokrata) i da su slike sa ukusom i od interesa za širu javnost.

„Ovo je naročito važno jer će Kejt najvjeovatnije biti kraljica Engleske jednoga dana pa će tako njene navike tokom sunčanja uticati na hiljade žena širom svijeta", smatra urednica koja je odbila da otkrije ime autora fotografija.

Za Vilijama i Kejt bura se još nije stišala. Naime, priča se da je napravljeno oko 200 fotografija mladog bračnog para na sunčanju i da razni mediji iz SAD, Njemačke i Australije razmišljaju da ih objave.

Međutim, oni su pokretanjem ove parnice - bez presedana u istoriji kraljevske porodice - riješeni da sudski gone svakoga ko naruši njihovu privatnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana