Kejt Midlton prekršila kraljevsku tradiciju dugu 115 godina

Agencije
Kejt Midlton prekršila kraljevsku tradiciju dugu 115 godina

Ova dužnost povodom Svetog Patrika je do sada pripadala isključivo pripadnicama kraljevske porodice, ali Kejt je ove godine odlučila šta joj je preče.

Princ Vilijam prisustvovao je juče vojnoj svečanosti povodom Dana Svetog Patrika na kojoj je uručio 600 buketića djetelina irskim vojnicima, nakon što je njegova supruga Kejt Midlton prekinula tradiciju dugu 115 godina.


Naime, ta dužnost je do sada pripadala isključivo pripadnicama kraljevske porodice, ali je ove godine vojvotkinji od Kembridža bilo preče da dan provede sa svojom djecom, princom Džordžom i princezom Šarlot. Zato je umjesto nje u kasarnama u zapadnom Londonu tu dužnost preuzeo Vilijam, iako ju je posljednje četiri godine vršila isključivo Kejt.

Na taj način prekinula je tradiciju koju je započela kraljica Aleksandra 1901. godine. To, međutim, nije smetalo princu Vilijamu, inače pukovniku ovog puka, koji je bio vidno raspoložen i koji se šalio sa vojnicima i poželio im srećan praznik.

"Vojvotkinja od Kembridža je uživala tokom prethodnih prilika kada je bila u mogućnosti da im prisustvuje, ali princ je pukovnik puka i sada se raduje što će vojnicima da uruči djeteline. Vojvotkinja se vratila kući kako bi bila sa svojom djecom, ali se raduje mnogim obilježavanjima Dana Svetog Patrika u budućnosti", navodi se u zvaničnom saopštenju, a prenosi "Dejli mejl".

Vojnici su, kako piše britanski list, imali razumijevanja za Kejtine porodične obaveze, jer slijedećeg mjeseca sa Vilijamom ide na zvaničnu turneju u Indiju i Butan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana