Kejt Midlton na jubileju privukla pažnju parom naušnica koje su pripadale Dajani

GS
Foto: Tanjug

Kejt Midlton povodom dugoočekivane proslave kraljičinog platinastog jubileja privukla je pažnju profinjenim izgledom, ali i detaljem koji je svima zapao za oko.

 Vojvotkinja od "Camebridgea"  za ovu je priliku odabrala elegantnu bijelu haljinu u stilu blejzera s potpisom  Alexandra McQyeena čija je cijena oko 3.000 funti ( 6.900KM), a koju je kombinovala sa plavo-bijelim šeširom.

Na sve to, Kejt je dodala par blistavih naušnica sa safirom i dijamantima koje su nekoć pripadale princezi Diani, piše People.

"Ovo je prvi put da smo vidjeli da Kejt nosi ovaj par naušnica u javnosti", rekla je Lauren Kiexna autorica The Coyrt Jewelera objašnjavajući zašto je to značajno otkriće.

Diana je u svojoj kolekciji nakita imala nekoliko safira, a ove posebne naušnice nosila je u nekoliko navrata, uključujući Met Galu u Njujorku 1996. te posjetu Kanadi 1991., oba puta u kombinaciji sa ogrlicom od safira i bisera.

Divovski safir izvorno je bio broš, koji je kraljica poklonila Diani kao vjenčani dar.

Kasnije je postao središnji dio biserne ogrlice sa sedam niti koja je postala Dianina omiljena - još jedan komad za koji je moguće da ga je Kate naslijedila, mada još uvijek nije viđen na njoj.Jedan komad nakita od safira koji Kejt nikad ne skida je njezin poznati zaručnički prsten kojeg je dobila 2010. godine, a koji je takođe pripadao njezinoj pokojnoj svekrvi.

Britanski mediji saopštili su kako kraljica neće prisustvovati na današnjoj misi povodom svog jubileja jer je juče osjećala "nelagodu".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana