Kasiljas fudbalski Apolon

Glas Srpske
Kasiljas fudbalski Apolon

Španski magazin "Don Balon" napravio je sveobuhvatni izbor za najseksi fudbalera u 2009. godini. Inicijalna lista prijedloga na internet stranicama ovog katalonskog nedjeljnika poslije nekog vremena smanjena je na 25 imena, a potom se žiri od 12 novinarki iz raznih španskih medija (novine, radio, TV) bacio na posao.

Ne treba niti spominjati da su izborom dominirali Španci, pa tako ulazak u finale nisu uspjeli izboriti ni stalni kandidati u takvim takmičenjima ljepote kao što su Portugalac Kristijano Ronaldo, Englez Dejvid Bekam ili Italijan Fabio Kanavaro.

Među odabranima nije bilo ni Liverpulovog napadača Fernanda Toresa te Realovog beka Serhija Ramosa, što je mnoge iznenadilo. Na kraju je pobjedu s 56 glasova odnio Ramosov saigrač i golman "kraljevskog kluba" Iker Kasiljas.

U glasanju u kojem je prvo mjesto donosilo pet bodova, drugo četiri, treće tri... najseksi fudbaler 2009. dobio je najviše drugih mjesta i za sedam bodova nadmašio drugoplasiranog beka Barselone Žerara Pikea.

Treće mjesto s 48 bodova osvojio je štoper Atletik Bilbaa Aitor Osio, četvrti je bio igrač Hetafea Miguel Tores, dok je top pet finalista zaključio još jedan golman Miguel Anhel Moja iz Valensije. Postoji i alternativna lista zgodnih fudbalera koji nisu bili na početnom popisu "Don Balona" za izbor najljepšeg u 2009. godini.

U tom takmičenju najviše glasova osvojio je napadač Atletiko Madrida Urugvajac Dijego Forlan (66 bodova), a drugi je bio vezni igrač "galaktikosa" Čabi Alonso (53). Potom slijede igrač Atletik Bilbaa Fernando Ljorente (48), četvrti je iskusni bek Saragose Roberto Fabijan Ajala (40), a listu petorice zatvorio je napadač Barselone Zlatan Ibrahimović (32). 

Top pet najseksi fudbalera za 2009. godinu 

1. Iker Kasiljas (Real Madrid) 56 bodova

2. Žerar Pike (Barselona) 49

3. Aitor Osio (Atletik Bilbao) 48

4. Miguel Tores (Hetafe) 40

5. Miguel Anhel Moja (Valensija) 32 

Ispali u drugoj rundi izbora

Viktor Valdes (Barselona)

Tijeri Anri (Barselona)

Hesus Navas (Sevilja)

David Vilja (Valensija)

Serhio Ramos (Real Madrid)

Kaka (Real Madrid)

Frančesko Toti (Roma)

Dejvid Bekam (L. A. Galaksi)

Visente (Valensija)

Fernando Tores (Liverpul) 

Ispali u prvoj rundi izbora 

Fabio Kanavaro (Juventus)

Kristijano Ronaldo (Real Madrid)

Alesandro Del Pjero (Juventus)

Fran Jeste (Atletik Bilbao)

Bojan Krkić (Barselona)

Sesk Fabregas (Arsenal)

Alberto Đilardino (Fjorentina)

Hoze Maria Gutierez Guti (Real Madrid)

Fernando Gago (Real Madrid)

Frederik Ljungberg (Sijtl Saunders)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana