Kaserova kolekcija inspirisana ženama

Mirna Pijetlović
Kaserova kolekcija inspirisana ženama

Mladi i perspektivni dizajner iz Doboja Anđelko Kaser, koji stvara pod umjetničkim imenom Jean Angie Kaser, predstaviće se ljubiteljima mode na predstojećem “Nivea BH Fashon Weeku” u Sarajevu, od 20. do 22. aprila.

Na predstojećoj sedmici mode biće prikazana druga po redu autorska kolekcija ovog modnog dizajnera pod nazivom “T.wo”. To je skraćeno za “to women” odnosno “ženama”, ali i pokazuje redni broj dva, budući da je to njegova druga autorska kolekcija.

Ovaj nadareni dizajner je za kratak period osvojio javnost, ali i modne kritičare, koji ga nazivaju savremenim dizajnerom budućnosti.

- U kolekciji ”T.wo” je poruka o jednakosti polova, uvažavanju majčinstva i prestanku nasilja nad ženama. Tako da sam za tu kolekciju uzeo poznati motiv iz slikarstva - vaze sa cvijećem. U tom konceptu mi je vaza predstavljala nametnute okvire društva, kako patrijarhata tako i feminizma, sa kojima se današnje žene bore. Dok mi cvijeće, tačnije ruže, predstavljaju unutrašnji bunt, snagu, ali i ljepotu svake žene. Pa tako na tim haljinama imamo pucanje vaze i izviranje ruža, koje su dugo bile potisnute i sad polako prodiru na površinu - otkrio je nekoliko detalja o svojoj novoj kolekciji Kaser.

Kaser je rođen 1988. godine u Doboju. Srednju školu, smjer tekstilni tehničar završio je u Banjaluci. Za vrijeme svog školovanja ostvaruje uspjeh u raznim izložbama u Banjaluci. Nakon srednje škole 2008. godine seli se u Zagreb, gdje se upisuje na Tekstilno-tehnološki fakultet. Tokom studija učestvovao je na radionici sa dizajnerom Luisom de Gamom, na Sedmici dizajna u Laubi te “LIFT by Perwool” takmičenju kao jedan od osam finalista u sklopu Sajma mode. Godine 2013. učestvuje na Osmom modnom ormaru te osvaja prvo mjesto od međunarodnog žirija. U periodu od 13. do 25. marta ove godine učestvovao je na izložbi “Anomalije grada” u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana