Karla Bruni rodila kćerku

Glas Srpske
Karla Bruni rodila kćerku

Karla Bruni Sarkozi (43), supruga francuskog predsjednika Nikole Sarkozija (56), u srijedu uveče oko 20 časova rodila je kćerku.

Prva dama Francuske u porodilište u centru Pariza stigla je u srijedu ujutro. Dijete je rođeno tri sedmice poslije predviđenog termina. Djevojčica je prvo zajedničko dijete bračnog para Sarkozi, a prema spekulacijama sa društvene mreže "Tviter", moguće je da će se zvati Dalija.

Ispred pariske bolnice u kojoj je smještena Karla Bruni okupio se veliki broj građana, ali i još veći broj novinarskih i snimateljskih ekipa.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da uđu u bolnicu i nije poznato kada će biti objavljene fotografije srećne majke i prve kćerke sadašnjeg predsjednika Francuske, odnosno prve bebe u istoriji koja je rođena dok joj je otac bio na najvišoj funkciji u Jelisejskoj palati.

Predsjednik Francuske posjetio je suprugu u bolnici, gdje je, međutim, proveo samo pola sata, da bi ubrzo potom službeno otputovao u Frankfurt.

Direktor klinike je izjavio da će prva dama dobiti isti tretman kao i sve ostale majke koje su primljene u ovu ekskluzivnu medicinsku ustanovu, koju već nekoliko dana obezbjeđuje specijalni kordon policije. Jelisejska palata odbila je da javno govori o rođenju deteta koje 56-godišnji predsjednik i njegova supruga smatraju privatnim događajem.

Predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin čestitali su juče francuskom predsjedniku i njegovoj supruzi rođenje kćerke.

- Od sveg srca čestitam vam ovaj srećan i važan događaj, rođenje kćerke. Želim vam da djevojčica raste u zdravlju i sreći, te da vas usreći - poručio je Vladimir Putin u telegramu francuskom predsjedniku.

Sarkozi se 2. februara 2008. oženio Karlom Bruni, bivšom manekenkom koja je poslije manekenske karijere postala pjevačica. Karla Bruni već ima jedno dijete - desetogodišnjeg sina Orelijena, a Sarkozi ima čak tri sina - Pjera (26), Žana (25) i Luja (14 godina).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana