Kako su zvijezde ostavile cigarete?

24sata.hr
Kako su zvijezde ostavile cigarete?

Slavni retko uspijevaju da odole porocima, a jedan od njih su i cigarete.

Ipak, neki su uspjeli da ovoj štetnoj navici kažu "ne" jednom zauvijek, a mi vam predstavljamo načine na koje su se oslobodili od duvanskog dima.

Ešton je mislio da nikad neće moći da prestane

- Bio sam strastveni pušač i vjerovao sam da ću to ostati cijelog života - izjavio je Ešton Kučer u emisiji Džeja Lenoa. Nakon što je na poklon dobio knjigu "Lako je ostaviti pušenje" osjetio je da je došlo vrijeme za kraj njegove zavisnosti. Uspio je iz prve i to tako što je istog časa bacio cigarete, a vjeruje da mu je to bilo mnogo lakše nego postupno smanjivanje.

Žizel Bundšen ne puši već deset godina

Slavna je manekenka pušila još od adolescencije. Priznaje da je to bio njin „ventil" i način izbjegavanja stresa. Odlučila je da prestane 2003. nakon što je primjetila da sve češće kašlje, a nakon što je to i učinila, udebljala se gotovo sedam kilograma, kojih nije uspjela da se riješi. Kaže da joj je draže imati malo mesa, nego trovati pluća.

Obama ne bi uspio bez ultimatuma Mišel

Dok je prvi put razmišljao o kandidaturi za predsjednika, Barak Obama dobio je ultimatum od supruge - može se kandidovati uz njenu punu podršku, ali samo ako prestane da puši. Da bi smanjio simptome krize, ovaj okorijeli pušač koristio je nikotinske žvakaće gume, koje povremeno koristi i danas. Smatra se 95 odsto izliječenim od zavisnosti, ali priznaje da ga i danas obuzme želja, ali je strah od toga da će razočarati Mišel jači.

Ketrin Higl prvo je eksperimentisala s e-cigaretama

Nakon dužeg pušačkog staža, Ketrin Higl odlučila je da pređe na zdraviju alternativu svoje zavisnosti, e-cigarete. S njima je nastavila još godinu dana prije nego što je konačno prestala da puši, a odluku je učvrstila njena želja da postane majka. Danas kaže da je upravo čisti vazduh njen najveći poklon ćerki koju je usvojila iz Južne Koreje.

Met Dejmon prestao da puši jer nije želio da bude loš uzor

 

Otac četiri mlade djevojke, poznati glumac i režiser Met Dejmon, kaže da mu je trebalo mnogo vremena da prestane, ali da mu je neizmjerno drago što danas ne puši. Posljednju cigaretu je zapalio 2004. godine na kraju snimanja filma Ocan’s 12, a u odvikavanju mu je najviše pomogla hipnoza. Osim toga, motiv mu je bio da bude dobar uzor svojim ćerkama.

Vupi Goldberg je pomogao ljekar

Slavna komičarka nekoliko puta je pokušavala da ostavi cigarete, ali bi se zavisnost budila već poslije nekoliko nedjelja.

Naposlijetku je potražila pomoć kod svog porodičnog ljekara, koji joj je propisao lijek koji zamenjuje nikotin i smanjuje simptome krize. Ne puši već godinu dana i kaže da je to trebalo da učini mnogo ranije.

Džon Ham se na vrijeme opametio

Iako je najpoznatiji po ulozi Dona Drejpera iz serijala „Mad Men ", kojima su cigarete i alkohol zaštitni znak, Džon kaže da je prestao da puši u 24. godini. Na to ga je podstakao slučaj raka pluća u bližoj porodici.

Šarliz je navodno pušila do tri kutije na dan

Bila sam veliki zavisnik, priznaje Šarliz, koja je pušila i do tri kutije cigareta na dan. Kaže da se zavaravala da zdravom ishranom i redovnim treninzima umanjuje štetnost cigareta. Prestala je da puši 2011. godine, a kaže da joj je najvažnija zamjena za cigarete u prvo vrijeme bila hrana.

Gvinet pomaže jedna cigareta nedjeljno

Iako je velika promoterka zdravog načina života, slavna Gvinet Paltrou priznaje da je jedini način da se drži dalje od cigareta taj da se svake subote naveče počasti jednom. Kaže da je bila toliko zavisna da je pušila i u vrijeme dok se njen otac borio s rakom grla i da je znala da će je cigarete najvjerovatnije ubiti.

Dženifer Aniston pomaže joga

U martu ove godine krenule su glasine da je Dženifer Aniston trudna, jer se ova vitka glumica na crvenom tepihu pojavila s nekoliko kilograma viška. Priznala je da nema govora o trudnoći, nego da je poslije više od 20 godina pušačkog staža ostavila cigarete. Zbog toga se udebljala, a tvrdi da joj je najveći saveznik u borbi sa zavisnošću joga.

Benu su se cigarete smučile

Prije nego što je postao uzoran otac i suprug, Ben Aflek je pušio čitavu deceniju. Prvi put je prestao da puši 2005, nakon što je saznao da mu je žena trudna, ali iste godine je snimao film Smokin Aces i ponovo pušio i po pet kutija na dan. Nakon završetka snimanja, bilo mu je muka od cigareta i od tada nije ponovo poklekao.

Dru Barimor koristi hipnozu

Ona je dijete Holivuda i kao takva je od malih nogu bila izložena porocima. Cigarete puši od desete godine, a odrekla ih se tek nedavno. Ne puši već tri mjeseca, a priznaje da ne bi mogla uspjeti bez tretmana hipnoze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana