Kako danas izgleda čuvena Esmeralda: Odala se porocima i povukla na vrhuncu popularnosti (FOTO)

GS
Foto: Printskrin

Meksička glumica Leticija Kalderon duboko se urezala u pamćenje mnogobrojnih ljudi koje su krajem 90-ih posvećeno sjedeli ispred televizijskih ekrana i pratili rasplet ljubavi Esmeralde i Hosea Armanda.

Generacije koje su 90-ih sjedile ispred televizijskih ekrana sa setom se prisjećaju danas kultne telenovele "Esmeralda" u kojoj je naslovnu ulogu igrala meksička glumica Leticija Kalderon (56).

Tada 26-godišnja Leticija osvojila je srca publike u ulozi slijepe djevojke odrasle u šumskoj kolibi koju je pri porođaju starica zamijenila sa svojim sinom jer je gazda želio muško dijete. Ovu djecu godinama kasnije sudbina ponovno spaja, ovaj put kao odrasle ljude, te se između njih rađa romansa.

Koliko se te 1997. godine ova serija pomno pratila svjedoči informacija da su se gledaoci molili za Esmeraldu, a oni najzagriženiji fanovi plaćali i misu.

Teško se nosila sa slavom

Ova uloga Kalderon je donijela svjetsku slavu s kojom se teško nosila. Naime, Leticija je u jednom intervju priznala kako, za razliku od lika Esmeralde, nije uvijek pravila prave poteze u životu i otkrila je da je prošla kroz pakao droge.

Dok je bila na vrhuncu slave, počela je da se drogira i uzimala je kokain sve do trenutka kada joj je prijateljica od predoziranja preminula na rukama.  

- Tada sam odlučila da moram da prestanem i prijavila sam se na odvikavanje - otvoreno je progovorila o borbi sa ličnim demonima.

Ni u ljubavnom životu joj nisu cvjetale ruže

Iza sebe ima dva braka. Prvi put se udala 1997. za Marka Lopeza, ali njihov brak nije potrajao te su se razveli nakon dvije godine. Tri godine kasnije Leticija se ponovno udaje, ovaj put za advokata Huana Kolada, s kojim je dobila sinove blizance, Lucijana i Karlosa.

Međutim, i na tom području je bila primorana na životnu borbu kad je 2005. saznala da Lucijan boluje od Daunovog sindroma.

Tim povodom svom sinu je posvetila i knjigu simboličnog naslova 'Anđeo u mom životu'.

Što se tiče karijere, popularnost Esmeralde se nikad nije ponovila, a 2012. je čak odlučila da se povuče s televizijskih ekrana i tri godine živjela je povučeno sa sinovima.

Početkom 2015. prihvatila je ulogu u jednoj telenoveli i iznenadila je obožavatelje koliko se promijenila tokom godina.

Danas je ponovno aktivna u svijetu televizijske glume, a obožavatelji mogu da je gledaju u seriji "Mi amor sin tiempo" koja je s prikazivanjem počela ove godine.

Leticija glumi i u Netfliksovoj seriji "The Surrogacy".

Takođe, danas Leticija živi potpuno drugačijim životom u odnosu na turbulentne dane s vrhunca njene karijere. Poroke je zamijenila mirom i brigom o porodici, koju često dijeli na svojim društvenim mrežama, piše B92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana