Ju grupa oduševili publiku

Dragana Keleč
Ju grupa oduševili publiku

BANjALUKA - Svi koji su posjetili tvrđavu Kastel u Banjaluci u petak ili subotu imali su priliku da uživaju u nastupima najzvučnijih imena stend-ap komedije iz regiona, te zvucima legendarnih rokera iz "Ju grupe".

Zahvaljujući Harlekin produkciji za vikend je u ovom gradu na Vrbasu održan prvi regionalni festival stend-ap komedije LOLiPOP - Da pukneš od smijeha.

Prvog dana festivala posjetioci su imali priliku da učestvuju u kreativnim radionicama o stend-apu, koje je predvodila Maja Volk, kao i da se opušteno druže sa najvećim imenima stend-apa. Mnogobrojnu publiku, na početku revijalnog programa pozdravio je Peđa Bajović iz Zagreba, te njegov kolega iz "Komedije sa nogu" Domagoj Pintarić. Iz Srbije su stigli Aleksandar Perišić, Neša Bridžis i Srđan Dinčić, koji su svojim šalama zabavljali publiku sve do početka muzičkog dijela programa. Na noge su publiku podigli bendovi "Visoki napon", "Dislokacija" i "Aleksandrija", dok je vrhunac večeri ipak bio nastup "Ju grupe".

Velikim hitovima kao što su pjesme "Pustinja", "Dunave", "Crni leptir" i "Od zlata jabuka" doveli su atmosferu u publici do "usijanja". Atmosferu je poslije njih užarenom sve do jutarnjih časova držao DJ Miki Ristić.

Drugog dana festivala stend-ap komedije LOLiPOP publika se smijala uz Nikolu Silića i Grupnu terapiju Srđana Jovanovića.

Jedan od najboljih stend-ap komičara na ovim prostorima Srđan Jovanović kaže da je politika najzaslužnija za većinu problema na ovim prostorima, te da mu ona i daje najviše inspiracije.

- Problemi su zajednički za sve, a politika je kriva za to, pa zbijam šale na taj račun. Slobo od kada je umro nije više toliko aktuelan - rekao je Jovanović.

Atmosferu sa puno humora napravio je i poznati voditelj Zoran Kesić iz Srbije, kao i Perica Jerković i Tin Vodopivec iz "Komedije s nogu" iz Zagreba.

Muzički program započeo je svirkama benda "Tupas mene", te "Grasshoppers", a publiku je svojim zvucima oduševio jedan od najpopularnijih rege bendova u regionu "Zoster", poslije kojih se za dobru atmosferu pobrinuo DJ Uroš Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana