Jovana skromnošću osvojila Srpsku

Slobodan Dakić
Jovana skromnošću osvojila Srpsku

Mis Republike Srpske Jovana Grahovac zasigurno je ovih dana najomiljeniji stanovnik Mrkonjić Grada, ali i Srpske. Ova prelijepa djevojka, maturantkinja Ekonomske škole i budući student Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, samo prije dva mjeseca nije ni sanjala da će ponijeti lentu najljepše djevojke u Srpskoj u Izboru Direkcije za izbor mis BiH.

U životu Jovane Grahovac Izbor za mis Republike Srpske u Etno-selu "Stanišić" kod Bijeljine ostaće u posebnom sjećanju, a za "Glas Srpske" je ispričala kakav je za nju bio doživljaj učestvovati u jednoj takvoj manifestaciji.

* GLAS: Kakvo je za Vas bilo iskustvo učestvovati u Izboru za mis i koliko Vam znači titula najljepše u Republici Srpskoj?

GRAHOVAC: Srećna sam što sam izbrana za mis RS. Iskreno nisam bila opterećena izborom, pa nisam ni očekivala plasman među trinaest finalistkinja, koje će učestvovati na Izboru za mis BiH. Kada je Robert Jovanović saopštio da sam izbrana za mis RS, bila sam zatečena, jedva sam ostala na nogama, jer je to za mene bio veliki šok. Tek sada postajem svjesna svog uspjeha. Čudan je osjećaj kada te ljudi zaustavljaju na ulici, čestitaju, zovu telefonom, šalju SMS poruke. To je jedan stvarno poseban osjećaj. Mom uspjehu doprinijela je porodica, školski drugovi i svi koji su za mene glasali, a imala sam i veliku podršku grada.

* GLAS: Na izbor ljepote ste se prijavili na nagovor školskih drugarica i roditelja. Kakva su Vam očekivanja za predstojeći Izbor za mis BiH?

GRAHOVAC: Prijavila sam se za Izbor za mis Zapadne Krajine u Mrkonjić Gradu, gdje sam izbrana za prvu pratilju Dragice Gvero iz Ribnika. Direkcija me pozvala na kasting za Izbor za mis RS. Lijepo sam se družila sa djevojkama, a najviše vremena provodila sam sa Jelenom Lukić iz Brčkog, Brankom Marić iz Jezera i Bojanom Unčanin iz Šipova. Od Izbora za mis BiH očekujem novo iskustvo, nova prijateljstva, a bila bih zadovoljna dobrim plasmanom.

* GLAS: Završili ste srednju školu i uplovili u manekenske vode. Kakvi su Vam planovi za budućnost?

GRAHOVAC: Završila sam srednju Ekonomsku školu sa odličnim uspjehom, a planiram da se upišem na Fakultet političkih nauka u Banjaluci, ali i da nastavim da se bavim manekenstvom. Govorim engleski i ruski jezik i volim izlaske sa društvom. Obožavam da slušam muziku, a naročito etno. Već dvanaest godina igram folklor u KUD "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić". Bavim se i glumom u Gradskom pozorištu Mrkonjić Grad, a pjevam i u Etno-grupi "Žar". Nadam se da ću sve te obaveze uspjeti da uklopim, jer zaista volim sve što radim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana