Jergović prozvao Karić: Ona je postapokaliptični parafenomen koji s Olimpijadom nema ništa

GS
Foto: Kliks

Književnik Miljenko Jergović je prozvao gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić zbog koncerta Tonija Cetinskog koji je otkazan.

"Ovih dana traje mala bijedna aferica sa zabranom koncerta Tonija Cetinskog u Sarajevu. Koncert je, kako god cijelu stvar sad objašnjavala, a objašnjava je na najodurniji i najmahalskiji zamislivi način - biva, problemi s plaćanjem - zabranila nacionalistička gradonačelnica današnjeg Sarajeva, a podršku joj daje neka čudna čeljad, govorenjem kako 'imamo mi i svojih pjevača'", započeo je.

Dodao je kako valjda podsjetiti da su za otvorenje Zimskih olimpijskih igara u Domu mladih pjevali Lepa Brena i Đorđe Balašević. Dodao je da i sama Brena na to podsjeća na društvenim mrežama.

Karić: Koncert Cetinskog nije otkazan, jer nije bio ni zakazan

"U to vrijeme, dakle, u vrijeme kada su Zimske olimpijske igre u Sarajevu bile moguće, tu smo Beograđanku i tog Novosađanina smatrali 'svojim pjevačim'. I tu sva priča započinje i završava. Benjamina je postapokaliptični parafenomen, koji s Olimpijadom nema ništa", takođe je napisao te podsjetio na svoj članak o mnogo kasnijem Balaševićevom koncertu u Sarajevu.

Podsjećamo, Karić je jučer izjavila da Grad Sarajevo nije bio organizator koncerta Tonija Cetinskog, piše Kliks.

"Zbog nemogućnosti zakonskog unosa i utroška sredstava, Grad Sarajevo nije bio u mogućnosti podržati navedeni koncert. Dakle, ne radi se apsolutno ni o kakvom animozitetu ni o otkazivanju. Nismo mogli otkazati nešto što nismo ni zakazali. Jednostavno nismo mogli na zakonit način sprovesti sve procedure", između ostalog je kazala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana