Jelena Karleuša objasnila zašto je grah bolji od bifteka

GS
Jelena Karleuša objasnila zašto je grah bolji od bifteka

Jelena Karleuša već nekoliko godina je vegetarijanac, što neprestano ističe na društvenim mrežama, apelujući na ljude da prestanu da ubijaju i jedu životinje

To je učinila i sada, u nekoliko storija koje je objavila na Instagramu.

"2021. je, a ljudima i dalje treba da se objašnjava da jesti leš preklane bespomoćne životinje nije zdravo. Pored toga što je bizarno, odvratno, nepotrebno i okrutno", počela je Jelena.

"Za svakog mesoždera koji tvrdi kako mu trebaju proteini u ishrani, 100 grama pasulja ima više proteina, kalcijuma i magnezijuma od 100 grama bifteka. Biftek je izmišljena reč za parče leša teleta... da lepše zvuči. I da, za razliku od mesa/leša, pasulj ima nula holesterola. I da - pasulj je jeftiniji od bifteka", nastavila je.

"Najgore mi je kada ljudi kažu: 'Životinje postoje da bi ih mi pojeli. Mi ih zato gajimo'. Ako već opravdavate ubijanje i to što nemate milosti, bar smislite pametniji izgovor. Čak i ono 'nije mi žao jer je ukusno', zvuči malo logičnije. Logičnije da si nemilosrdno, bezosećajno, go*** bez mozga" napisala je Jelena, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana