Izdanje Veniti fera koje će svako poželjeti da ima

Agencije
Izdanje Veniti fera koje će svako poželjeti da ima

Za ovogodišnje izdanje magazina "Veniti fer" posvećeno Holivudu pozirali su trenutno najpopularniji glumci, a poštovanje različitosti obradovalo je korisnike interneta.

Za naslovnicu martovskog izdanja, koje već 20. godinu zaredom slavi Holivud, pozirale su neke od najvećih zvijezda u filmskoj industriji, od kojih su šest afro-amerikanci: Čivetel Edžifor, Idris Elba, Majkl B. Džordan, Lupita Najongo, Naomi Haris i Čedvik Bozmen. Svi su glumili u veoma zapaženim filmovima ove godine, a Edžifor i Lupita su nominovani za Oskara.

Pomenuti glumci dijele naslovnicu sa kolegama sa A liste Džulijom Roberts i Džordžom Klunijem.

"Kao i svake godine ‘Veniti fer’ ima naslovnicu koja se proteže na tri strane, ali ove godine afro-amerikanci se nalaze u prvom dijelu gdje ih inače niste mogli vidjeti. Napredak", pohvalili su kritičari ovogodišnje izdanje posvećeno Holivudu.

Na naslovnici se takođe nalaze i mlade zvijezde kao što su Ana Kendrik i Keri Muligan.

Inače, magazin je često bio na meti kritika zbog seksizma posebno 2006. godine kada su se na naslovnicu našli Tom Ford, Skarlet Johanson i Kira Najtli. Naime, ovo izdanje je razljutilo mnoge budući da je kreator bio obučen, dok su Skarlet i Kira pozirale nage.

Ove godine pak, uredništvo pobraja samo riječi hvale.

"Naslovnica pokazuje zanimljivu kombinaciju poznatih ličnosti iz svih grupa od megazvijezde Džulije Roberts do mlade Margot do talentovanih crnih glumaca", samo je jedan od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana