Isplivali kontakti princa Endrua sa seksualnim prestupnikom Najgardom

Tanjug
Foto: Agencije

LONDON- Taman kada je pomislio da je raskrstio sa neprijatnom prošlošću, britanskog princa Endrua "stigla" je presuda protiv Pitera Najgarda (82), koga je sud u Torontu ove nedjelje proglasio krivim za seksualno nasilje, prenio je "Tajms".

Londonski list navodi da je kanadski modni mogul uslikan sa Endruom 2000. godine kako hodaju zajedno na Najgardovom imanju na Karibima.

Druga fotografija iz tog vremena pokazuje da se Endruova bivša supruga Sara Ferguson smije pored Najgarda i njegove dvije ćerke, Beatris i Judženi.

Ne mnogo prije toga, Najgard se vansudski nagodio sa tri bivše radnice oko optužbi za seksualno zlostavljanje.

Jedna od žena (39) prisjetila se da ju je Najgard pozvao u kancelariju, gdje ga je "zatekla nagog, sa rukama ispred pantalona, kako se mazi".

Najgard je izgladio situaciju tako što je platio neimenovanoj ženi 18.500 dolara, ali je negirao da je uradio išta pogrešno.

 "Nema nagovještaja da su Endru ili vojvotkinja od Jorka bili upoznati sa time, a Endru je uvijek negirao da je bio prijatelj ili poznanik muškarca koji se jednom fotografisao sa njegovim ćerkama i na čijoj je plaži jednom šetao", navodi "Tajms".

Međutim, govoreći za kanadske novine u maju 2000. godine, Najgard je rekao da nema dilemu da je "prethodna nedjelja bila uzbudljiva za njegovu staru majku".

"U ponedjeljak, Džordž Buš nam je došao u posjetu, a onda, u četvrtak, Sara Ferguson i princ Endru su došli. Napravila im je čaj, ona to voli. Upoznala ih je sve", rekao je tada Najgard.

Britanski princ Endru postigao je u februaru 2022. godine nagodbu po tužbi Virdžinije Đufri, koja je vojvodu od Jorka optužila da ju je seksualno zlostavljao kada je bila tinejdžerka.

Endru je odbacio optužbe Đufri da ju je primoravao na seks prije više od dvije decenije u kući bivše saradnice Džefrija Epstina, Gilejn Maksvel u Londonu, i da ju je zlostavljao još na dva Epstinova imanja.

Sud u Torontu proglasio je ove nedjelje jednog od najbogatijih ljudi u Kanadi i bivšeg vlasnika lanca prodavnica odjeće, Najgarda, krivim za seksualno nasilje nakon šestonedeljnog suđenja.

U tužbi je navedeno da je Najgard iskoristio svoj status da počini nasilje nad pet žena između kasnih 1980-ih i 2005. godine.

Najgard je negirao optužbe, a njegova odbrana je optužila žrtve da traže finansijsku korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana