Ispituju se novi navodi na račun Rasela Brenda optuženog za silovanje

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

LONDON- Britanski komičar, glumac i TV lice Rasel Brend se suočava sa novim optužbama zbog svog ponašanja prema ženama samo nekoliko dana nakon što je optužen za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje.

Četiri žene su iznijele optužbe na njegov račun za seksualne napade u periodu između 2006. i 2013. godine u okviru istrage Tajmsa, Sandej Tajmsa i Kanal 4, dok on te navode negira.

Od objavljivanja optužbi, londonski Tajms je objavio da ga je kontaktiralo "nekoliko žena" sa tvrdnjama o Brendu, ali njihovi navodi još nisu istraženi i "sada će biti rigorozno provereni".

Brend negira sve optužbe na svoj račun.

U međuvremenu se oglasila Metropolitenska policija povodom ovih optužbi i poručila da ohrabruje žrtve seksualnog napada da kontaktiraju policiju.

"Svjesni smo medijskog izvještavanja o nizu navoda o seksualnom zlostavljanju. U ovom trenutku nismo dobili nikakve izvještaje u vezi sa tim. Ako neko vjeruje da je bio žrtva seksualnog napada, bez obzira na to koliko davno se to dogodilo, ohrabrujemo ga da kontaktira policiju", rekao je portparol policije.

Britanski javni servis Bi-Bi-Si saopštio je juče da hitno razmatra pitanja koja su pokrenuta optužbama za seksualni napad protiv svog bivšeg zaposlenog, britanskog komičara i glumca Rasela Brenda.

Brend (48), bivši suprug američke pjevačice Kejti Peri, radio je na radio programima Bi-Bi-Sija između 2006. i 2008. godine.

Kanal 4 takođe pokreće internu istragu o navodima koji su objavljeni u njihovom programu i ohrabruje svakog ko je bio svestan takvog Brendovog ponašanja da ih kontaktira direktno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana