Nevjerovatno bogata indijska porodica: Žive u vili od 27 spratova, imaju 600 sluga i 169 automobila

G.S.
Foto: Fortune

Indijska porodica Ambani pokazala je koliko bogatstvo poseduje upravo vjenčanjem njihovog najmlađeg sina Ananta Ambanija

Anant Ambani će se zvanično oženiti na svadbi koja će biti upriličena u Indiji od 12 do 14. jula, a šuška se da će tom prilikom nastupiti čak i Adel.

Koliko je zaista bogata indijska porodica Ambani moglo se naslutiti tokom vjenčanja njihove najstarije ćerke kada je na proslavi nastupala Bijonse. Ali Mukeš Ambani ne žali novac kada se vjenčavaju njegova djeca, a to je potvrdio i ovaj put kada je još u martu započelo svadbeno veselje njegovog najmlađeg sina Ananta.

Tom prilikom je slavlje počelo nastupima Kejti Peri, Rijane, Bočelija i Bekstrit Bojsa.

Porodica je iznajmila luksuznu jahtu na kojoj su ugostili kraljevsku porodicu Velike Britanije, milijardere iz čitavog svijeta uključujući i Džefa Bezosa.

Ali govorkanja o bogatstvu dosegla su maksimum onaj momenat kada je Ambani u Indiju doveo Džastina Bibera kojem je platio 10 miliona dolara da porodicu zabavlja za vikend.

Porodica Ambani je najbogatija porodica u Indiji. Oni žive u porodičnoj vili do 27 spratova u kojoj će tokom vjenčanja ugostiti 16.000 svatova.

 

A kako je Mukeš zaradio toliko novca?

Mukeš je vlasnik najuspješnije kompanije u Indiji, „Reliance Industries“. Njegova imovina procjenjena je na 83 milijarde evra. I naravno, par Ambani uživa u svom bogatstvu kao niko drugi, prenosi Kurir.

Najbogatiji par iz Indije ima garažu koja prima njihovih 169 automobila, a dom u kojem žive procjenjen je na nevjerovatnih milijardu evra. Da je sve uređeno, očišć́eno, skuvano i o mnogo čemu drugom brine čak 600 članova posluge. Tu su čistačice, konobari i fitnes instruktori. Poznata dama Indije je jednom čak naručila 25.000 zlatnih posuda za posluživanje gostiju.

Šta sve može da se nađe u rezidenciji Antilia u Mumbaju zbog čega vrijedi milijardu?

Ovo je zapravo neboder koji ima 27 spratova. Ima bioskop, banju, hram, balsku salu, salu za automobile… Članovi porodice se opuštaju pod tušem vještačkog snijega, a štite ih čuvari koji imaju svoje odvojene stambene jedinice.

Nita Ambani je učiteljica i dizajnerka enterijera, voli da troši novac na luksuzne predmete i ima savršen ukus za torbe. Jednu“Hermes“ torbu platila je čak 350.000 evra. Suprugu je kupila luksuzni Majbah 62, a milijarder joj je poklonio mlazni avion vrijedan 60 miliona evra.

Ova 60-godišnja Indijka obično se pojavljuje u javnosti u tradicionalnoj odjeći, ali su Kartije, Bulgari i Guči među njenim omiljenim modnim brendovima.

 

Nita Ambani je takođe poznata po svom dobrotvornom radu

Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaju, a par je izdvojio 68 miliona evra za pomoć tokom pandemije.

Najbogatiji indijski par u braku je 38 godina, a imaju troje djece, dva sina i ćerku, koji su vaspitani veoma strogo po rigoroznim pravilima. Nita je insistirala na tome da su djeca odgajana u skromnim uslovima, da dobijaju malu naknadu tokom odrastanja, da koriste gradski prevoz i da imaju stroga ograničenja u izlasku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana