Ima lice anđela, a može da podigne 180 kg

Agencije
Ima lice anđela, a može da podigne 180 kg

Osamnaestogodišnja Ruskinja Julija Vuns ima lice anđela, ali tijelo Hulka.

Dizačica tegova Julija ima hiljade fanova u rodnoj Rusiji zbog svog neobičnog izgleda. Iako ima nevino lice tinejdžerke ona drži tri rekorda u ovoj disciplini.

"Ljudi me zovu ‘mišićava Barbika’. Dopada mi se taj izraz. Imam velike i lijepe oči i nosim dosta šminke, a u isto vrijeme sam veoma jaka. Mogu da podignem 180 kilograma. Želim da budem što veća mogu", rekla je ona.

Kako kaže, njen izgled je dosta podjelio muški pol.

"Svi imaju neko mišljenje o tome kako ja izgledam, ili poštuju moj rad ili me prekoravaju zbog velikih mišića. Iskreno, primjetila sam da su takvi muškarci obično ljubomorni na moj izgled"

Od djetinjstva njeno anđeosko lice su uvijek upoređivali sa izgledom porcelanske lutke. Ipak, ova prirodno mršava djevojka je znala da njeno tijelo mora imati veću svrhu.

"Bila sam dobra učenica mnogo godina. Studirala sam muziku, učestvovala u nekoliko školskih takmičeknja i bila talentovana za umjetnost"

U pokušaju da pronađe neko dublje značenje u životu, Džulija je počela da ide u teretanu kada je imala samo 15 godina.

"Nisam imala interesovanja za sport ali sam bila izgubljena. Željela sam da povratim samopouzdanje i snagu kroz treninge. Počela sam da kopiram vježbanja koja su radili muškarci. Nisu me dovoljno ojačala, pa sam počela da dižem tegove. Tada sam znala da mi je cilj da izgradim mišiće"

Godinu dana kasnije Julija je upoznala trenera koji je vidio potencijal u njoj i počeli su da treniraju tri do pet sati dnevno, četiri puta nedjeljno. Uz redovne treninge došao je i novi režim isrhane, pa sada jede pet do šest malih obroka dnevno koji sadrže dosta proteiona. Ipak, jednom nedjeljno sebi dozvoljava varanje.

Nagrade nastavlja da niže, ali kaže da joj je jako važno da u svemu tome ne izgubi ženstvenost.

"Uvijek sam našminkana, čak i dok dižem tegove. Mislim da je važno izgledati atraktivno u svakoj situaciji. Volim i modu, ali je jako teško naći prikladnu odjeću za moju veličinu koja nije standarna"

Julija kaže da više voli da joj se roditelji ne miješaju u karijeru, ali voli kada njen dvadesetdevetogodišnji dečko Sergej diže tegove s njom.

"Ne želim ni da mislim o tome šta bih bila da nisam mišićava Barbika"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana