Ima ima perfektno tijelo a tek joj je - 80

Agencije
Ima ima perfektno tijelo a tek joj je - 80

Najstarija bodibilderka na svijetu je nedavno ušla u 9. deceniju, i dalje učestvuje na takmičenjima i maratonima i ima tijelo poput 20-godišnjakinje. Ernestin Šepard, 80-godišnja baka pravi je uzor mnogo mlađoj populaciji i dokaz da je sve moguće samo ako se dovoljno radi na tome.

Naime, ova baka je najstarija bodibilderka na svijetu, a iako je nedavno ušla u 9. deceniju i dalje učestvuje na takmičenjima i maratonima i ima tijelo poput 20-godišnjakinje. Međutim, ono što je najluđe u vezi sa Ernestin je to što je počela da vježba tek sa 56 godina!

Kako kaže, tokom većeg dijela života nije uopšte bila fizički aktivna jer nije voljela da vježba. U društvu sestre lagano je počela da se bavi fizičkom aktivnošću, da bi 2010. godine čak ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija bodibilderka na svijetu. Dan započinje ustajanjem u 3 ujutru, nakon čega slijede meditacija, pa trčanje. U 8 počinje njen trening, a najkasnije liježe u 22 časa. Kuvanje je posao njenog supruga Kolina, sa kojim je u braku 60 godina. Hrani se pirinčem, piletinom, kestenjem, pahuljicama i jajima, a neizostavne su velike količine vode.

Ernestin apeluje na ljude da počnu da vježbaju koliko god da su stari, a s obzirom na to kako ova žena izgleda, definitivno je treba poslušati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana