Ibrahimovićeva biografija postala hit

Glas Srpske
Ibrahimovićeva biografija postala hit

"Ja sam Zlatan", autobiografija fudbalera Zlatana Ibrahimovića, rasprodata je u Švedskoj za rekordna dva dana. Knjiga, koja je 11. novembra objavljena u izdanju najveće švedske izdavačke kuće "Albert Bonniers Förlag", otkriva Ibrino teško djetinjstvo, odnose sa majkom Jurkom i ocem, folk pjevačem Šefikom Ibrahimovićem, te brak sa 11 godina starijom Helenom.

Dok je bio dijete, majka je tukla malog Zlatana kuvačom, razbila bi mu je na glavi. On se tješio krađom bicikala i zabezeknutim licima starijih dječaka kojima bi odnio loptu. U Ajaksu su ga optuživali da je namjerno povrijedio saigrača koji mu se našao na putu, piše u knjizi.

Zlatanova majka Jurka, rođena Gravić, sa osamnaest godina odlazi u Švedsku trbuhom za kruhom, gdje cijeli život naporno radi kao čistačica. U Malmeu se udaje za nekog Anića iz Kruševa, ali ubrzo se i rastaje od njega. A onda, 1977. godine, upoznaje bosanskog gastarbajtera, folk pjevača Šefika Ibrahimovića koji je došao iz Bijeljine u Švedsku takođe da traži posao, nakon što se rastao od svoje prve žene. U braku su Ibrahimovići dobili kćerku Selmu, a zatim 3. oktobra 1981. godine i sina Zlatana. Onda se razvode. Zlatanova majka Jurka po treći put se udaje, pa Zlatan dobija i dvije polusestre, Moniku i Violetu. Prvi i posljednji put Zlatan Ibrahimović posjetio je Bosnu s ocem 1990. godine. Već sa deset godina imao je crni pojas u tekvondou, a u 13. je definitivno odlučio da se profesionalno bavi fudbalom. Burni Ibrahimovićev temperament probudila je fotografija na kojoj na parkiralištu nježno i prisno isprepliće ruku sa rukom saigrača Gerarda Pikea. Bila je to velika medijska afera 2010. godine.

Za suprugu je izabrao ženu koja je od njega starija punih jedanaest godina, a po zanimanju je diplomirani ekonomista. Poslije bijelo-crnog dresa Juventusa, pa plavo-crnog dresa Intera, danas Ibra nosi crveno-crni dres Milana. U odličnoj je formi, iako su novinari ne tako davno pisali da on opet razmišlja o tome da završi karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana