I Majkl Daglas pozvao Bajdena za odustane od kandidature

Tanjug
I Majkl Daglas pozvao Bajdena za odustane od kandidature

Američki glumac i pristalica demokrata Majkl Daglas pridružio se danas sve većem broju istaknutih holivudskih ličnosti koje su pozvale predsjednika SAD Džozefa Bajdena da odustane od svoje kandidature za reizbor.

Na pitanje televizije Ej-Bi-Si (ABC) o pozivima Bajdenu da odustane od kandidature, Daglas je rekao da je duboko zabrinut jer smatra da demokrate neće pobijediti u novembru sa Bajdenom kao kandidatom.

Prije manje od tri mjeseca, Daglas je rekao da je Bajden sposoban da bude predsjednik bez obzira na to što ima 81 godinu, prenio je portal Hil.

Prethodno danas, američki glumac i pristalica Demokratske stranke Džordž Kluni pozvao je takođe Bajdena da odustane od kandidature za reizbor.

Kluni je u članku Njujork tajmsa naveo da voli Bajdena, ali je ocijenio da bi Demokratska stranka izgubila predsedničku trku, kao i svaku kontrolu u Kongresu sa Bajdenom kao kandidatom.

"Ovo nije samo moje mišljenje. Ovo je mišljenje svakog senatora i člana Kongresa i guvernera sa kojima sam razgovarao nasamo", istakao je Kluni, preneo je AP. 

Kluni je rekao da bi Demokratska stranka trebalo da izabere novog kandidata za predsjednika na svojoj konvenciji sljedećeg mjeseca, ocjenjujući da bi stranka na taj način pridobila birače.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana