Hrvatska pjevačica brani Bijelo dugme: Ne pravi se problem kad Brena pjeva Jugoslovenku?

B92
Foto: Agencije

Pjevačica Alka Vuica uputila je podršku svom prijatelju Goranu Bregoviću i Bijelom dugmetu nakon što je Domovinski pokret zatražio protjerivanje Alena Islamovića iz Hrvatske jer je u Splitu otpjevao pjesmu "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo".

"Ne vidim ništa sporno u tome što je "Bijelo dugme" na koncertu u Splitu, na koncertu u Puli otpjevalo pjesmu "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo", iako nakon koncerta u Puli nije bilo takvih reakcija. Mislim da to je jednostavno njihova pesma, pjesma sa jakom antiratnom porukom, vrlo jasna", rekla je Alka za IN Magazin.

"Ne smeta im kad Lepa Brena pjeva "Jugoslovenku"

"Jugoslavija je dio naše prošlosti. Ne možemo da je izbrišemo gumicom. Međutim, nije mi jasno zašto se ne pravi problem kada Lepa Brena pjeva pjesmu "Jugoslovenka". Tu pjesmu zajedno sa njom pjevaju hiljade i hiljade mladih ljudi", dodala je, misleći na nedavne koncerte Lepe Brene u Zagrebu.

Ona je dodala da je pjesma "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" inspirisana riječima Branka Miljkovića, jednog od najvećih pjesnika prošlog vijeka rođenog u Nišu.

"Umro je i živio u Zagrebu. Zaista ima jasnu antiratnu poruku. To je pjesma Bijelog dugmeta, pjesma naše mladosti. Ne govori ništa loše i mislim da je sasvim normalno da je Bijelo dugme uvrstilo na svom repertoaru", zaključila je Alka koja je bila na koncertu Dugmeta u Puli.

"Brega i Dugme te večeri su nas vratili u prošlost, divno vrijeme naše mladosti. Puni emocija i utisaka, naredno jutro smo uz kafu prepričavali utiske sa fantastičnog koncerta u Cave Romane. Hvala Brego! Bilo je divno odrastati sa tobom", napisala je tada uz fotografije sa Bregovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana