Hrvati se osramotili pred Bernijem Eklstonom

vecernji.hr
Hrvati se osramotili pred Bernijem Eklstonom

Šef Formule 1 Berni Eklston morao je da potegne veze da bi usidrio svoju jahtu u trogirsku rivu, pošto su ga u luci odbili a noć je proveo u uvali Saldun.

 

Hrvatski Večernji list piše da su se Trogirani osramotili i to pred svojim najvjernijim gostom i najvećim promoterom, koji im dolazi već 15 godina.

Eklston se u subotu uveče, kada je svojom 54 metara dugom jahtom “Petarom” stigao kao što to čini već deceniju i po, prijavio za vez na rivi, ali rečeno mu je da nema mjesta i da će morati čekati jutro. Za Bernijevu jahtu do sada je uvijek bilo mjesta pa, iako neprijatno iznenađen, odlučio je čekati jutro u uvali Saldun.

Međutim, ujutro je Berniju ponovno rečeno da za njega nema mjesta. On i supruga Fabiana odlaze, oni koji ga poznaju tvrde, duboko razočarani. Vratili su se ponovno poslijepodne i ipak uspjeli vezati jahtu na rivi.

List piše da je jedan od njegovih lokalnih prijatelja, koji očito zna kako u Hrvatskoj treba rješavati probleme, povukao veze i tek nakon njegove intervencije i telefonskog poziva u Trogir, našlo se mjesta za ”Petaru”.

Ne zna se šta je razlog, ali šef Formule 1 koji 15 godina dolazi u Trogir, ove godine izgleda da nije dobrodošao. Problema je bilo i početkom avgusta kada je "Petara" s posadom čekala Bernija i suprugu Fabianu da se ukrcaju, ali nakon početnog odbijanja, jahta se vezala uz trogirsku rivu.

Blamaža s jednim od najbogatijih ljudi na svijetu, čije fotografije kako kupuje voće na trogirskoj tržnici, ribu na ribarnici, ljubi Fabianu, a u pozadini su trogirski "kampaneli" objavljuju svi svjetski tabloidi reklamirajući hrvatsku obalu, mogla se izbjeći, komentariše taj hrvatski list.

“Nismo se osramotili samo pred Bernijem i Fabianom. Na Petari su i njegovi prijatelji, austrijski bračni par, vlasnici turističkog rizorta i roditelji vozača Formule 1 Sebastijana Fetela”, piše Večernji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana