Holivudske zvijezde nagrađene za aktivizam

Glas Srpske
Holivudske zvijezde nagrađene za aktivizam

Na dodjeli "Do Something" nagrada našlo se puno poznatih osoba, od glumaca, pjevača, voditelja, do manekenki, sportista…. "Do Something Awards" događaj je na kojem se dodjeljuju nagrade mladim ljudima ispod 25 godina za obavljen dobrotvorni rad.

Među brojnim zvijezdama, najviše pažnje zaplijenila je Kim Kardašijan, koja je naglasila svoje obline u pripijenoj elegantnoj bijeloj haljini i time zasjenila sve na crvenom tepihu. Mladi pjevač Džastin Biber, koji je osvojio nagradu, izazvao je brojne ovacije obožavateljki.

Glumica Ejmi Piler poljubila je glumca i komičara Vila Ferela dok mu je dodjeljivala nagradu u kategoriji "Do Spmething Comedian", što je izazvalo oduševljenje publike koja je ovaj čin nagradila gromoglasnim aplauzom.

*****************

"Do Something" (Preduzmi nešto) je neprofitna organizacija koja motiviše mlade ljude da preduzmu akcije za društvene promjene kroz razne projekte i kampanje. Organizacija je osnovana 1993. godine, a osnovao je američki glumac Endrju Šu. Motiv mu je bio da podstakne mlade da postanu aktivni građani i lideri. Ova organizacija bavi se pitanjima koji se tiču tinejdžera, kao što je zdrava ishrana, briga za kućne ljubimce i reciklažu.

***************

"Preduzmi nešto" teži da stvori kulturu društvenih promjena kroz aktivizam i volonterizam među mladima. Jedna je od najvećih organizacija u SAD koja pomaže mladim ljudima da postignu cilj koji žele. Ova organizacija aktivirala je ove godine, putem interneta, televizije, mobilnih telefona i pop kulture, dva miliona mladih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana