Hoakin Finiks: Napoleon je bio razdražljivi mali tiranin

Tanjug
Hoakin Finiks: Napoleon je bio razdražljivi mali tiranin

PARIZ - Svojom ulogom Napoleona, u režiji Ridlija Skota, Hoakin Finiks potvrđuje svoje posebno mJesto u Holivudu, koje je obezbijedio različitim ulogama od Džokera do Džonija Keša. Ali izgleda da sve to ne shvata ozbiljno, prenio je francuski list "Fifaro".

Sa 49 godina, on je jedna od prvih zvijezda, koja se vratila na crvene tepihe i dala intervjue nakon završetka istorijskog štrajka koji je paralisao Holivud do početka novembra.

Nerado se otvarajući, sedeo je u crnoj dukserici u apartmanu pariske palate. Pored njega je bila Vanesa Kirbi, koja igra Žozefinu. Finiks igra Napoleona u filmu, kroz koji se provlači rat i brutalnost.

"Nema potrebe da povuče paralelu između Napoleonovog perioda i savremenog sveta.. ljudi trenutno prolaze kroz toliko bola i tuge. Ne želim da mešam film u kome sam ja i koji košta tonu novca sa onim što se dešava (u svetu). Mislim da to jednostavno nije neophodno", dodao je on.

Tri godine nakon što je dobio Oskara za Džokera Toda Hejnsa, Hoakin Finiks je završio snimanje drugog dela avantura zelenokosog sociopate, koji izlazi sledeće godine. Sa ovim filmom, ovaj zaljubljenik u mračne, složene ili nedokučive uloge, mogao bi da se kandiduje za drugu statuu. 

Vjerujem da je (Napoleon) bio hladan i proračunat kao veliki vojni strateg. Ono što me je iznenadilo je njegov smisao za humor i njegova nezrela strana", rekao je Finiks tokom susreta sa novinarima.

Dvije nedjelje prije snimanja, neko je rekao da je Napoleon bio levoruk, pa je bila potrebna sedmica da se to opovrgne, dodao je on. Pripremajući se za ulogu, glumac navodi da je pokušavao da sazna kako se hranio, šta je volio da pije i mnoge druge stvari.

"Gotovo ništa od toga nije korišćeno u filmu, ali želite da se osećate legitimno, čak i ako nije (korišćeno), istakao je glumac. Hoakin Finiks je rakao da se osećao kao da igra "veoma društveno nezgodan" lik.

"Smatram ga romantičarom sa mozgom matematičara. (...) On je kao zaljubljeni tinejdžer, koji skoro da plagira poeziju u svojim pismima Žozefini. Gotovo da bi bio simpatičan da nije odgovoran za smrt miliona ljudi", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana