Hilari Svenk uči da pilotira

Glas Srpske
Hilari Svenk uči da pilotira

Hilari Svenk, koja je u filmu "Amelija" igrala čuvenu američku avijatičarku Ameliju Erhart uskoro će dobiti letačku dozvolu.

- Imam 19 sati letenja. Morate da letite sami da biste dobili dozvolu za pilotiranje, a zbog polise osiguranja za film nikada me ne bi pustili da to uradim - rekla je glumica TV emisiji "Akses Holivud" na njujorškoj premijeri novog filma.

Dvostruka dobitnica Oskara sada se sprema da nastavi obuku jer je, kako je rekla , "odlučna da je završi".

Amelija Erhart je misteriozno nestala tokom leta 1937, a za života je bila poznata ne samo kao odlična avijatičarka, već je imala i svoju liniju odjeće i galanteriju koja se prodavala pod njenim imenom, što joj je služilo za finansiranje letenja.

Takvi poslovni zahvati su danas uobičajeni za slavne ljude, ali u Amelijino vrijeme bili su novina.

- Ona je bila žena koja se nije izvinjavala što živi život kakav joj se sviđa. Ona je bila daleko ispred svog vremena, dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka. Živjela je kao da je u 2009" - navela je Hilari.

Svenkova je karijeru počela u filmu "Bafi ubica vampira", a nagrade američke filmske akademije dobila je za filmove "Dječaci ne plaču" (1999) i "Djevojka od milion dolara" (2004).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana